mandag den 18. maj 2009

Fødsel uden smerte (?)

I dag skal jeg ned på bibleren og hente den gamle kending af en fødselsbog: Fødsel uden smerte. Bare titlen er så grinagtig, at det jo nærmest er til at få veer over. Og bogen skulle eftersigende være fuld af billeder med fødende kvinder, der ligger med hovedet (altså barnets) halvt ude og læser i et dameblad. Næsten.

Jeg ved ikke hvad jeg skal tænke. Sidst nåede jeg ikke at tænke. Jeg var i stedet ved at flå min økologiske yogamåtte i tusind stykker og råbte som en gammel ko. Jeg åbnede mig 10 cm på en time, så det der med rullende veer kender jeg ikke noget til. Det føltes som een lang stor kæmpe uoverskuelig klam og ond ve.

Men altså. Jeg skal jo gøre det igen og en mor jeg kender, som har brugt bogens teknikker, stod to timer før sin sidste fødsel og kiggede på Angulus sandaler til storesøster. Med veer. Veer! Som hun på en måde bearbejdede ind i kroppen. Helt ærligt, det er så langt ude, at jeg er nød tjekke det ud.

Jeg vender tilbage med mere info i morgen.

Fødsel uden smerte.....mhuuuaaaaar haaar haar.

3 kommentarer:

 1. Hahh den har jeg også læst og med kæmpe ambitioner til følge, og det endte ud med babuu babuu afsted med en wanna be hjemmefødsel med max veer - på sygehuset/fødegange skulle jeg holde igen på presseveer da de skulle lege med kanyler og tage blodprøver af baby INDEN I mig... jamen jeg brugte da bare bogens teknikker og bad dem om at sige til når jeg måtte presse lillepigen ud imens jeg ordnede negle og tog mig en lur.... NOT... Gg Men pøj pøj AnnaMette. Skønt at læse din blog

  SvarSlet
 2. Hahaaaa... ej, det er sku for meget... havde også alle tænkelige ambitioner om en aktiv fødsel og så måske lige en epidural, det ville nemlig være himlen. Vidste jeg allerede tidligt i graviditeten. Er dog ikke dummere, end jeg godt var klar over, det hele afhang afa situationen, men for h... hvor ligger man dog under ufatteligt mange ideer og holdninger fra alle mulige klogeåger! Var dog rimelig afslappet, men det endte i akut kejsersnit med vores ældste efter samme hyggelige omgang, som Anja skriver om - gange tre. Og da de så mente, at nu var det et spørgsmål om, hvorvidt baby overhovedet ville kunne overleve en 'normal' fødsel, og jeg efter 36 timer ikke havde fået skyggen af smertestillende (løgn, HAVDE nemlig fået to panodiler på et tidspunkt!(!)), da må jeg indrømme, jeg ligesom syntes, alle de der naturlige-fødsler-er-det-eneste-rigtige-ryttere lissom kunne rende mig et vist sted. ;)

  SvarSlet
 3. Jeg er så hende den anden Anja, der med fare for at være for meget, havde en ret utrolig oplevelse ved at bruge en hjemmebrygget version af teknikkerne fra Fødsel uden smerte. Jeg kan kun nikke genkendedende til Annamettes første kvælertag med en lang, klam ve. Anden gang der skulle foregå noget lignende besluttede jeg mig for at det skulle være løgn og gik i gang med at gennemtygge alt, jeg kunen få fingre i om den psykoprofylaktiske metode. Og se der gik det at føde fra at være i helvedes forgård til at være en fornøjelse. Og det mener jeg helt bogstavligt! Læs mere her, hvis I har lyst: http://www.smertefrifoedsel.dk/?page_id=119

  Bedste hilsner

  Anja

  www.smertefrifoedsel.dk
  info@smertefrifoedsel.dk

  http://www.smertefrifoedsel.dk/?page_id=119

  SvarSlet