onsdag den 30. marts 2011

Mandeklumme

Det er ikke kun mig, der skriver på alt hvad jeg kan komme til. Thure gør også. Og jeg vil lige dele hans seneste klumme i Vores Børn med jer. Vi kan hurtigt blive enige om, at den er ude på et selvhævdende overdrev, men der er noget om snakken. Selvom det er den samme mand, der vejer alt sit grej og mad inden han skal på et løb, så det e-n-d-e-l-i-g ikke overstiger hans nøje udregnet max.ydelse, når han har det på ryggen. Således kan man fx. se ham skære sirlige huller ud af et liggeunderlag for at spare 0,05 g. Og har han børnene alene, og skal på tur, så skal jeg love for at der er tænkt på det hele. Det er også ham, der husker at give børnene medicin og øjendråber og det er for det meste også ham, der laver mad til os.

Det var så ikke med helt samme præcision denne tur foregik på, men de havde en fest uden lige.....og nu mistede jeg tråden.

Klumme kommer her:

Fars fede Lalandia-ferie

Hvad sker der, hvis fire fædre pakker to biler med deres førstefødte, badebukser, dankort og tøffer til Lalandia uden deres koner? Forbløffende lidt, har klummeskribenten Thure fundet ud af.


Enhver der har prøvet at skulle på weekend-tur med kone og et, to eller tre børn ved, at det kræver næsten militær planlægning.


Hvem sove skal sove hvor? Har vi bleer med? Hvor er den stores Rasmus Klump DVD, den lilles sut? Hvor langt er der til Brugsen hytten? Er der vaskemaskine, blæser det meget, der hvor barnevognen skal stå, osv. osv. Det er bare en brøkdel af de praktiske knuder, der skal løsnes op, inden familien kan tage af sted.


Derfor var forbløffelsen stor, da jeg prøvede at tage på børne-weekendtur med tre mænd.

Første ledetråd på hvor forskellig det ville blive, kom da vi besluttede at vi skulle afsted. Det skete sådan her:

”Hey, skal vi ikke tage til Lalandia med ungerne?”

Fulgt op af et:

”Jo, lad os det.”


Ikke mere end det. Ikke noget med ”nårja, men vi kunne jo også overveje at tage til (indsæt alternativ destination) for så kunne vi jo også få (indsæt alternativ) og min lille (indsæt barnenavn) har måske også fået (indsæt vilkårlig børnesygdom).”


Kort tid efter dumpede der en sms ind: ”Så er der booket hytte i Lalandia.”


Planlægningen gik ligeledes gnidningsfrit. Fire mand nåede at planlægge hele weekenden i en mailtråd, der bestod af 21 (!) mails.


Og af de 21 mails, bestod de 11 af dem af maksimum en linjes tekst.


Det kunne være, som da en af ungerne fire dage før afgang, fik konstateret skoldkopper. Svaret fra en af os andre lød:


”(Navnet er fjernet for at beskytte de uskyldige) er immun. Smid ham i poolen og lad os få en pandemi. /S”


Slå den, damer!


Misforstå mig ikke, der var hverken dømt (konstant) mandehørm eller Erik Clausen-pædagogik a la ”Svøm så, knægt” når ungen ligger på bunden af poolen og sprutter.


Okay, måske blev der pruttet lidt mere højlydt, og der findes da også billeder af tre fædre i hyttens jacuzzi kl. 01.33 lørdag morgen med både cigar og rødvinsglas, men det slående var, hvor let alting pludselig kunne glide.


Vi kunne for eksempel mobilisere: Fire voksne og fire børn i alderen 4-6 år til en tur i badeland lørdag morgen med ordene:


”Nå, skal smutte vi i badeland.”

”Ja, lad os det. Kom så, unger, ud i bilen!”


Vi dansede ubemærket uden om et større pakke-hejs, der kunne have involveret ekstra tøj. (Hvis nu én af dem skulle snuble på vej op til badeland.) En ekstra trøje mere (Hvis nu en anden skulle komme til at fryse efter, vi havde været i badeland og havde brugt sin ekstra trøje, fordi han faldt på vej derop). Creme til udtørret hud (Klorvand kan jo nemt give sådan nogle røde pletter). En lille tupperware-skål med sirligt skårede økologiske grøntsags-stænger (Vi skal jo ikke leve af pommes frittes hele weekenden, vel?) og så meget andet, man kan komme ud for.


I stedet strøg vi direkte i pølen og videre til Monkey Tonkey-land. Og uden at vi havde bemærket det, var klokken pludselig blevet 21.30, og vi var til børnedisko med tre store, skummende 0,7 liters fadøl, ét glas køligt hvidvin, og fire unger med hver deres glade børnecocktail med paraplyer.


Her sad vi så til lyden af boogie-woogie og børnekaraoke, og hvor svært var det lige sådan en weekend skulle være?


Det eneste der kunne kaste grus i maskineriet var, hvis mor vidste, at Kasper først kom i seng 23.30, og at vi ikke fik børstet tænder. Men der skete jo ikke noget …

10 kommentarer:

 1. Der ER noget om det, og det lyder som en pissehyggelig tur!

  (Men mener du seriøst, at en eller anden har hældt sit skoldkoppebefængte barn i en pool med syvtusind andre børn? Det er fandme dårlig stil)

  SvarSlet
 2. Bare rolig ingen børn med skolskopper blev smidt i vandet ;-)

  SvarSlet
 3. Hvad sker der lige med den der skoldkoppeangst: Er skoldkopper ikke en børnesygdom man bare skal have overstået, og som er mildere jo yngre man er? Jeg har aldrig forstået hvorfor børn skulle blive hjemme fra institution (hvis de ellers var velbefindende iøvrigt) når de fleste forældre bare håber på at få det overstået. Det er da langt værre når forældre sender børn af sted dagen efter et maveonde, når vi ved at parvovirus(roskildesyge) smitter 48 timer sygdommens ophør.
  Når den kæphest er reddet, så er jeg sikker på at vi alle kunne lære noget af Thure og venner (og sikkert også bare af mænd i almindelighed) hvad angår at tage det hele lidt "lugnt"

  SvarSlet
 4. Når nu jeg lige om lidt bliver mor, kan jeg så blive faren i stedet? Det lyder jo meget lettere og mere bekymringsfrit ... :)

  SvarSlet
 5. Ok, måtte lige lure ud af vinduet om der eventuelt stod en ukendt mandsperson (Thure) og udspionerede mig, for han har da bare lige ramt hovedet på sømmet, og jeg føler mig totalt truffet på mine småautistiske forsøg på at komme alle ulykker i forkøbet... Kan regne ud af jeg i så fald ikke er den eneste der har det sådan - fedt... Underholdende og velskrevet :o)

  SvarSlet
 6. @Karin - jeg er sgu ikke interesseret i, at mit barn får skoldkopper fordi andre forældre synes, det er okay at "få det overstået". Et sygt barn er et sygt barn. Om det så er roskildesyge, lus eller skoldkopper.

  SvarSlet
 7. Kan ikke lade være med at tænke på om mænd kan være så frie og laid back i deres tilgang netop fordi de stoler på at der er en mor der sørger for at børnene til daglig får børstet tænder, spiser grøntsager etc. Jeg ville da elske at være mindre fornuftig og impulsiv, men det holder bare ikke når der ikke er nogen til at tage over. Kan I følge mig?

  SvarSlet
 8. Herhjemme har vi en far, der er meget mor-agtig på "pas nu på du ikke falder ned og slår dig lille skat"-måden og "har du nu husket at smøre hans små tykke kinder ind i sportscreme, før du cykler ned i vuggestuen med ham".

  Og det betyder, at den her mor godt kan være helt uansvarlig og far-agtig og "vil du have en kanelsnegl til" og "skal jeg kaste dig rigtigt højt op i luften, hva'". Nogle gange i hvert fald. (andre gange betyder det bare, at drengen stort set har to mødre. Poor thing)

  Så jæs, jeg tror bestemt, Eva har ret.

  SvarSlet
 9. Hmmmm måske lige rigeligt selvhævdende....

  Don't get me wrong, men hvor svært er det lige at passe børn en weekend i et badeland, hvor der er underholdning for alle pengene - og ungerne i øvrigt passer sig selv med alle aktiviteterne?

  Vil gerne tilgengæld rasende gerne læse en klumme fra Thure, når han har været home alone i 9 dage med to syge børn og en hverdag og job, der skal fungere...

  Annamette, kan du ikke finde et bjerg eller noget at klatre op ad, så vi kan teste det eksperiment? :-):-)

  SvarSlet
 10. Hvor er humoren?
  Er damer ikke lidt selvhøjtidelige?

  Annamette, om et døgn foreslår du, vi skal være mere tossede. Ja, vi skal da.

  Engang nægtede jeg fire børn (døtre og niecer ml. 4 og 11 år) at få morgenmad, før de havde spist to is.

  Det akn stadig fåos til at grine, når vi er sammen.

  Hilsen Kirsten (nu med piger på 16 og 18)

  SvarSlet