fredag den 2. december 2011

Julehistorien om Kai – kapitel 2

Da julekalenderen sluttede i går, lå frøen Kai oppe i sin seng og kunne ikke sove. Johns jet-knallert er nemlig gået i stykker. Det er den, han bruger til at køre på arbejde fra Glostrup og ind på Hovedbanegården, hvor han kører S-toget.

Men i går måtte John gå hele vejen til Hovedbanegården, fordi hans jet-knallert ikke kunne starte. Det er Kai meget ked af, fordi han ved nemlig godt, hvad der er galt med knallerten.

Der er nemlig kun én ting som Kai holder mere af end at ligge i et dejligt lunt mudderhul uden for Kairo – og det er at køre på Johns jet-knallert om natten, når både John og den sure Frøken Kipdnisut ligger og sover.

Hele sommeren igennem har Kai kørt på jetknallerten hver eneste nat. Ligeså snart John har sagt: ”Go nu nat, Kai, og sov godt” ligger Kai og lytter efter, hvornår John begynder at snorke. Og når snorkeriet går i gang, ved Kai at nu sover John som en sten, og så lister han ud af sengen.

Han går ud til hoveddøren og passer meget på at den ikke smækker. Hvis man ikke er forsigtig lukker den nemlig med et kæmpe brag.

Men Kai lukker den ligeså stille i og går ned til den røde jet-knallert, som han skubber helt ud på vejen, inden han starter den. Så kan John eller Frøken Kipdnisut nemlig ikke høre braget, når motoren starter.

Så tager Kai Johns hvide knallert-hjelm på og kører ud i natten. Når man er en lillebitte frø, kilder det nemlig rigtigt meget i maven, når man kører på en jet-knallert, og det kilder specielt meget, hvis man kører rigtigt stærk igennem svingene.

Men nu er det gået galt og jet-knallerten er gået i stykker helt oppe ved noget der hedder Ølsted, og nu kan den ikke køre mere.

Kai er nemlig bare en lille grøn frø, og han er jo slet ikke vant til, at der er så koldt om vinteren. Derfor har John købt en dejlig og varm kappe til Kai, så han ikke fryser.

Kappen er helt rød og har hvidt stof på ærmerne.

I synes måske, at det ser mærkeligt ud, at der går en lille grøn frø rundt i Glostrup med en rød kappe på, men det er Kai ligeglad med.

Men han er ikke ligeglad med, at kappen er en lille smule for lang. En frø har jo ikke særligt lange ben, så hver gang Kai er ude og gå med sin kappe på, falder han i den lange kappe og snubler.

Og den lange kappe er også grunden til, at John jet-knallert ikke kan køre mere. Da Kai var ude og køre på knallerten i går nat, satte kappen sig nemlig fast i kæden og så sagde det ”RUUUUUUMMMMM” og så ville den den ikke køre én eneste meter mere.

Så Kai blev nødt til at skubbe den røde jet-knallert hele vejen fra Ølsted og hjem til Glostrup.

Det tog så lang tid at solen næsten var stået op, da han kom hjem.

Kai nåede kun lige at stille knallerten nede i gården og liste op i sin seng, før han hørte Johns kuk-ur, som sagde: ”Op John, Op John, Op John, Op John”.

Og så stod John op, børstede tænder og tog sin varme hue på.

Kai lå lige så stille i sin seng, da John gik ned af trappen.

Så lød der et kæmpe brøl nede fra gården:

-Hva' er nu det??? Det var John der råbte.

Kai hørte Frøken Kipdnisuts kaffekop vælte og hørte at hun trampede hen mod vinduet.
-Joooohn, din dumme knallert-bølle !!! råbte hun ud af vinduet.

John kiggede op på Frøken Kipdnisuts vindue og så helt forvirret ud.

'-HVA? Jeg har slet ikke kørt på den, den vil ikke starte', råbte John forpustet.

'-Ja, det var sandelig godt', råbte hun og smækkede vinduet i.

'-Din sure mokke', sagde John, og så begyndte han at gå ind til Hovedbanegården.

Kai var rigtig ked af at han havde ødelagt Johns knallert. Derfor rejste han sig op i sin seng og sagde højt til sig selv: ”Jeg skal nok få Johns jet-knallert til at køre igen – om det så skal tage mig helt til juleaften !!!”

Kai fik så travlt, at han løb ud i gangen og ned at trappen. Han så slet ikke, at døren til Johns lejlighed smækkede bag ham, men han rørte det kæmpe brag, som døren gav, da den smækkede.

Og nede fra Frøken Kipdnisuts lejlighed hørte han at hendes kaffekop væltede, og kort efter lød det ude i gården: ”Joooohn, din dumme knallert-bø ...”

Men så bliver der stille, fordi hun så, at den skinnende røde jet-knallert, stadig stod nede i gården.

3 kommentarer:

  1. Synes du ikke de forpligter en anelse, når man har startet en spændende julekalender som bliver læst højt i de små hjem? ;-)

    SvarSlet
  2. Jo, men jeg glemte at fortælle, at den kun kommer på hverdage, da den jo er til Kaspers børnehave, som du får læst højt i bussen. Sorry. Men 3. kapitel kommer i morgen ;-)

    SvarSlet
  3. Aha, alt forladt. Så ved vi hvad vi har at holde os til. Jeg kunne måske have tænkt det selv, for vidste jo godt det med bussen, var bare så fokuseret på det med 24 afsnit. ;-)

    SvarSlet