mandag den 27. april 2009

Skæg med tal


DR har en børneserie om tal. Et løjerligt langt hyl af en skægget mand, render rundt mellem kæmpestore tal, og hjælper mindre børn med at tælle til ti. Vi ser engang imellem Skæg med tal herhjemme på Amager, og det fik mig til at tænke på, hvor meget børn og tal hænger sammen.

Det starter med 2 streger når man er gravid, og snart kigger man, med delvis gru, delvis fornægtelse, på det tal der står på vægten. Av. Så tæller man op til 40 uger. Når så fødslen går igang tæller man minutter mellem veerne og til sidst timerne inden bebs kommer ud.

Når Bebs kommer ud skriver man et tal på et stykke papir, og den får et point-tal for hvor godt den klarede at blive mast ud. Man kigger ned på maven og ser at der er mere end 1. SÅ tæller man deller. Man tæller hvor mange bleer der bliver skiftet i løbet af en dag. Man tæller timerne, og minutterne når lillemand sover, og i særdeleshed, timerne til far kommer hjem.

Tænderne kommer. Man kan få feber og rød røv og så tæller man mililiter penicillin. Man roder rundt i den lille mund for dernæst at tælle tænder.

Månederne går, og en dag sidder man helt gasblå af begejstring og tæller de første skridt, 1-2-3 og lidt senere tager man ud og køber de første sko. Typisk kommer man hjem med tallet 20 under en lille lædersål.

Man pløjer diverse lagersalg igennem for numrene 62, 68, 74, 82 og kigger selv langt efter det par bukser med nummer 38, der hænger i skabet til minde om en tid, hvor man kun havde 2 rynker og 1 gråt hår.

Tallet 4107 er det man hver 4. måned får foræret for manglende søvn, bekymringer, slapt maveskind, persienner på lårene og for at tørre mange mængder lort af en lille marzipan-numse.

Og. Tallet uendeligt, er det tal, der fortæller, hvor meget jeg elsker Kasper lige i dag 27.04.09 kl. 14.13.

ps. Hvis du vil se tal, der anbefales til dit parforhold, så læs her. De har meget sødt gjort op, præcis hvor mange fællesinteresser man burde have for ikke at blive skilt!

Tjek it out: http://www.bt.dk/article/20090310/sexogparforhold/703100005/

2 kommentarer:

  1. du har ret! og så er der det med pengene.... at de forsvinder hurtigere og hurtigere. Det er måske endda noget med at man ikke kan nå at tælle dem før de er væk

    SvarSlet