tirsdag den 14. september 2010

Verdens Længste Vinter til salg


Husker I den? Den der sidste år, som var så fucking røvkold, at man skulle rulles ind i en dyne og først rulles ud til foråret.

Jeg kan kun huske, at jeg tænkte, at når nu den havde været så sindsyg lang og kold, den vinter, så kunne der umuligt komme en magen til året efter.

Men det gør den altså. Hvis du spørger ekspedienten i Filippa K i Illum. Jeg stod i en af deres vinterjakker (den du ser på billedet, bare blå) og svedte, da hun går rundt om mig som en lille kat. Helt helt stille siger hun: 'det bliver koldt i år'. 'Jaaa', siger jeg højt og ifører mig en smart hue og et halstørklæde, og tænker om den nu ikke lige er en tand for varm og praktisk 'men det kan vel nærmest ikke blive værre end sidste år.'

'Der tager du fejl', fortsætter katten hviskende. 'Jeg har en ven, som arbejder på en vejrstation i Canada, og han siger det bliver den værste vinter nogensinde.'

Der stivnes under jakken.

'Ja, han tager sin kone og børn med til Thailand i tre mdr. indtil det er forbi. Langt ude ik'.

Og så valsede katten over til disken.

Det er meget muligt, at Filippa K, kører en helt særlig salgspolitik: Overbevis kunden, brug frygt. Men den virker. Fuck den virker. Jeg skal bare så meget have den jakke. Ikke noget med uld og knapper, hvor der kommer luft ind. Eller noget uden særligt meget foer. Jeg skal have bestilt juleferie i tre uger til hele familien, jeg skal have købt 68.000 dåser med...dåsemad, og er nød til at forberede Thure på at få genopfrisket hans færdigheder udi overlevelse på Indlandsisen. Og hvor fanden er alle de soveposer han har liggende til minus 800 grader. Hvor er de? Hvor er de? Hvor er de? Og børnene? Jamen dem må vi simpelthen grave ned og vente med at grave dem op igen til det bliver varmere.

Ses vi i Thailand til paraply-drinks? Det tror jeg nok vi gør.

10 kommentarer:

 1. Jeg tror på det, for jeg stod bag ved en mand i Irma i dag, som allerede var begyndt at indkøbe dåser. Han hamstrede til den strenge vinter. Eller også var han fra Jehovas Vidner. Er der ikke noget om, at de har fjernlagre i deres hjem til den dag, det bliver rigtig koldt?

  SvarSlet
 2. Ok, that's it. Jeg køber også den praktiskt lækre model. Var ellers i tvivl.

  Fanden tage små internationalt connectede Illumpiger.

  SvarSlet
 3. @Anna, så er vi for alvor fucked. Hvis vi skal tigge mad hos Jehova, hvor er vi så henne? Skal vi lave en fælles flugt?

  @ Fie: Ja gør! Så kan vi sammen være de praktiske mødre. Men synes du ikke den jakke er cool nok? Altså man kan da viklen en stor guldkæde omkring halsen og så på de store solbriller, så kører det. Eller hvad?

  SvarSlet
 4. OMG, det er brænde på mit miljø-angste bål! Og nu var jeg ellers lige holdt op med at panikke over regnen og at min far har solgt sin båd.

  SvarSlet
 5. Jamen skulle det ikke blive VARMERE? Det hedder jo den globale opVARMNING. Hvorfor løber jeg rundt og panikker over at indlandsisen smelter hvis det hele går og fryser til is nede i Filipa K. Jeg forstår det ikke jeg forstår det ikke jeg forstår det ikke. Kun at jeg skal være bange og skræmt og det er min skyld og jeg skal købe noget mere tøj og grave mine børn ned.

  Thanks for sharing!

  SvarSlet
 6. SÅ fandt verden og 2300 S alligevel ud af det! Alle Illumpiger har været på et monsterdyrt og fiffigt salgskursus, hvor alternative metoder blev anvendt. Fri os for kattetricks. Vi vil ha' Korsbæk tilbage, vil vi.

  SvarSlet
 7. Crap. Er sku glad for også at ha' mand, der ved, hvordan man banker en iglo sammen og holder varmen i minus 80 grader. Og brændeovn!

  SvarSlet
 8. Haha ha ha bedste salgsteknik ever!!!

  SvarSlet
 9. Altså, overhovedet ikke noget der vedrører vinter eller jakker - men jeg anbefaler det til hvem som helst og hvor som helst. Enhver der har et tomrum i kalenderen på tirsdag kl. 19... Imperial viser Jacob Holdts fuldstændigt fantastiske diasshow AMERIKANSKE BILLEDER.
  Ønsker du et gribende indblik i menneskelig storhed, skønhed og skam, så find babysitteren frem, eller tag ungerne med, hvis de er oppe i teenageårene.

  SvarSlet