mandag den 21. juni 2010

Gæsteblogger Anette Kristine Poulsen:Beauty Space

I sidste uge skrev jeg til Anette The Beauty Blogger, hvad fanden man skulle gøre for at undgå at ligne et havereret fly. Kan du ikke gæsteblogge lidt, fortsatte jeg, og seså. Her disker damen op med gode lækkerheds-lækkerier. Lige noget for en slummy mom som mig. Og måske også dig.

Så here we go. Give a warm welcome til Anette Kristine Poulsen.


Smækker hud på få minutter

At gæsteblogge på Fuhrmann For Dig er ikke bare en ære, men også ekstra fedt, fordi jeg får lov til at dele min yndlingsopskrift med pi…trætte mødre (Annamettes ord), som gerne vil have lækre løsninger i en fart. Så damer – forbered jer på en quickie.

# Det skal være fedt

Som det andre får øje på allerførst, er huden dit største visitkort. Hvorfor ikke bruge den til at give andre lyst til at træde et skridt nærmere, og ikke mindst få dig selv til at føle dig godt hjemme. Børns hud er det smukkeste, der findes og for at nærme dig den rene, fuldfede og altid mætte hud, skal du – dagligt – at smøre den indefra med omega 3, 6 og 9 fedtsyrer via kosten eller som kosttilskud. Kast dig generelt over gode olier som eksempelvis hørfrø-, fiske-, eller hjulkrone-olie.

# Renseri

At rense hud svarer til at børste tænder, og det er klamt at lade være. Det tager to sekunder at bruge en (mild) renseskum, der hurtigt kan fjernes med vand. Og kan du ikke overskue at gøre det to gange om dagen, så hold dig til om aftenen.

# Fedt, fugt og beskyttelse

Når din hud er renset og stadig en smule fugtig, vil et ultratyndt lag planteolie gøre mættende underværker. Find den, der passer bedst til din hud og pengepung. Blandt mine favoritter topper Jurliques Balancing Facial Oil, Rudolphs Acai Facial Oil og Dr. Hauschkas ansigtsolie. Afslut med solbeskyttelse og glem det aldrig, aldrig, aldrig. For uanset om du er 25, 35 eller 45, har jeg endnu ikke mødt nogen, der jubler over spættede solpletter. Bryder du dig ikke om olie i ansigtet, er ansigtscremen fra Embryolisse noget af det bedste, der findes – og netop landet i Danmark til 199 kr.

# Finish

Hvis du virkelig vil gi’ den gas, så lav opløftende akupressur-tryk rundt om øjnene ved at duppe creme på fingerspidserne og lave små kort tryk på brynsbenet og hele vejen rundt ned om øjet. Og afslutter du med et par generøse strøg mineralpudder hen over kinder og pande, vil din overskudskonto stige med flere hundrede procent.


11 kommentarer:

 1. Sikke nogle gode råd :)

  Note to self: Take yourself together! Tomorrow!

  SvarSlet
 2. SÅ dejligt med fif, der hverken får en til at tænke, at det sgu er noget lettere at blive ved med at være slummy-mummy, eller får en til at tænke 'ja, ok, hvis jeg liiige havde sat 1500,- af om måneden til hudpleje, så var det da en god idé' - tak Annamette og Anette :-)
  Et lille tillægsspørgsmål: Hvilke(n) solbeskyttelse er så helt fantastisk god at bruge, når nu man skal til at huske det? (og gravidbøn: uden parfume og parabener måske endda?)

  SvarSlet
 3. Tak for gode og billige råd. Kan kun give Lea ret :-)

  SvarSlet
 4. TAK ;o) ska' I ha'!
  @Lea: Jeg er meget glad for dermalogica, men prisvenlige La Roche-Posay fra apoteket er også på min top-5. Her kan du fravælge både ditten og datten, og jeg ved, at flere danske hudlæger også er glade for La Roche.

  SvarSlet
 5. Tusind tak for gode råd! Hvorfor er det lige at man skal smøre huden med olie? Bliver den ikke lidt "shiny"? Mange hilsner fra Lene

  SvarSlet
 6. Altså, med fare for, at det bliver ren reklame - kan du så ikke namedroppe nogle gode renseprodukter? Især til os mødre, som måske har lidt fedtet hud pga de dårlige ting, vi propper i munden på de evindelige traveture på gader og stræder? Og til os, som helst vil undgå alt for meget e-halløj og andet skidt fra havet?

  Tak for nogle gode tips :-)

  SvarSlet
 7. @ Maria - selvfølgelig: Tromborgs cleansing foam (tromborg.dk) og økogrønne Mádara Deep Purifying Foam (madara.dk) - se websiderne for den forhandler, der er tættest på dig. Og hvis du virkelig vil gi' den gas, så prøv endelig dermalogicas microfoliant, som er blødt, slibende pulver, der gør ekstra rent (og som man bliver afhængig af).
  @Lene - olie er guf for huden, fordi den styrker hudbarrieren (altså din huds overfrakke), som bl.a. holder på fugten, så din hud ikke bliver dehydreret og tørstig at se på.

  SvarSlet
 8. Sikke det kører med skønhed herinde, fedt. Jeg kan sige at jeg selv har været ret så flittig bruger af Facial Oil fra Rudolph Care, virkelig fanfuckingtastic. Og jeg bruger renseskum fra Vichy. Den fåes på Apoteket. Et en smulle pebret, men holder afsindigt længe, og den er sååååååå nem at bruge.

  SvarSlet
 9. d'damer - fik i farten ikke skrevet, at Embryolisse kan købes på hotbeautystuff.dk (199 kr.) og endnu billigere, hvis du kender nogen, der skal forbi et fransk apotek...

  SvarSlet
 10. Lyder da helt fantastisk, men hvad så hvis man ikke kan tåle olie i ansigtet (pga rosacea fx), hvad ville du så gøre for at mætte den?

  SvarSlet
 11. @Signe - jeg vil anbefale Jurliques Calulenda creme. Du kan også kigge forbi en dermalogica-klinik og få vejledning i deres skin-bar. Det vigtigste er, at du får lov at få små prøver med hjem af cremerne, så du kan afprøve dem 2-3 dage inden køb. Det burde forbydes at købe en creme, før den har været på prøvetid...og dem der ikke vil udlevere prøver har ikke fortjent dig som kunde. Hvis du er klinisk diagnosticeret med rosacea, skal du forbi lægen...

  SvarSlet