fredag den 11. juni 2010

Der røg den plads

I bogstaveligste forstand. Det viste sig nemlig at Jeppes nye dagplejemor er ryger. Hvad fanden sker der for det?

Stram rygelov alle vegne, undtagen hos børnene. 'Jamen det er jo hendes private hjem', sagde damen fra pladsanvisningen. 'Og hun ryger ikke når børnene er der, først når de er taget hjem'. 'Og hun lufter godt ud'. Fedt nok. Så kan en type, der ryger 20 grønne Cecil fra 16-23 sagtens godkendes. Flot.

Er det bare mig der er sippet eller hvad fuck har de gang i med den dagplejelov? Vi andre kan sgu da ikke engang slå en fis uden at den skal være økologisk. Parabener mig her, hormonforstyrrende mig der. Reklamer fra Kræftens Bekæmpelse med børn, der er solskoldet og 'når først skaden er sket'. Og farver du håret eller går med mascara, når du er gravid får du børn med fire ben ud af det ene øje.

Men smøger. Arh hva'faen, det går vel nok. Bare man lufter ud.

Det er sgu da gak.

21 kommentarer:

 1. gu' er det gak. Og jeg synes ikke du er sippet, men derimod at det er til at blive olm over, hvad børn skal spises af med af halve løsninger, discount-madordninger og - ja, og røg. Øv.

  SvarSlet
 2. Helt gak. Og lader hun VIRkelig være med at ryge hele dagen? Eller dikker hun de små basser med en lysegul nikotin-finger?
  Den gang jeg var ryger, ville jeg nok synes, at du overreagerede. Men nu, hvor jeg aldrig ryger mere (Mest fordi jeg aldrig går til fest mere....suk) kan jeg lugte røg på meget lang afstand. Det er hæsligt.

  SvarSlet
 3. Nej, det er bare slet ikke i orden! Men i mangle på pasningspladser er det måske en nødvendighed?
  Bare synd for de børn, hvis forældre ikke ikke stiller sig kritisk overfor det.

  Held og lykke med at finde en go (ikke rygende!) dagplejer :) Jeg tror, på at de er derude. Har du undersøgt de private, hvor man selv kan vælge til og fra?

  SvarSlet
 4. Uh, kommer iøvrigt til at tænke på en sygeplejerske på barselsgangen med den ledeste rygerånde og de guleste tænder. Sikkert vældig kompetent, men det var sgu også ret grænseoverskidende og upassende!

  SvarSlet
 5. GrænseoverSKRIDende, ikke skidende ;) Nå, nok fra mig nu ;)

  SvarSlet
 6. Enig. Bare slet og ret enig.

  SvarSlet
 7. Min læge sagde det meget kort: Hvis din dagplejemor ryger, skal du insistere på at få en anden.
  På den anden side det er jo kun en 30-40 timer om ugen og så må du bare sige til lille Jeppe, at han ikke skal stikke snuden alt for meget i væg-til-væg-tæpperne?!?!

  SvarSlet
 8. totalt enig! Ved ikke hvad der sker med det dagplejesystem? Hørte om en hvis totalt-gang-i-den-se-mig-mor-krudt-i-røven dreng fik en dagplejeplads hos en gangbesværet?! wtf? Håber, håber, håber på vuggestueplads til os! Og en bedre dagplejemor til jer :)

  SvarSlet
 9. Totalt gak! Og så meget øv.

  SvarSlet
 10. Ja, røgen er gak. Det er fedt, at blogmediet findes, og man så hurtigt kan sætte ord på de ting, der bare ikke er i orden i et velfærds-overskuds-smørhulsland. At italesætte alt det, der kan og skal gøres bedre er første skridt henimod en forandring.

  Annamette - hvor beskrev du forældreskabets paradoks fantastisk i går - at ville egenfrihed på den ene side, og samtidig med frygt fornemme, at man kun har de utrolige unger til låns.
  Vi må træne os i flow, må vi - huske hvad skildpadden i Kung Fu Panda sagde: "I går er historie, i morgen er et mysterie... I dag er en gave".

  SvarSlet
 11. Altsååååå...siger ikke at jeg ikke ville vælge en ikkeryger-dagplejemor, for det ville jeg sikkert uden tvivl hvis det var muligt.

  Men når dét så er sagt, så synes jeg altså hetzen mod rygere bliver mere og mere hysterisk (nej, jeg ryger ikke).

  Fri for at få en dagplejemor der ryger børnene ind i hovedet, men hvis hun ikke ryger når børnene er der, hvad er så problemet? Ja, så lugter hendes gardiner af røg. Andre menneskers parfume stinker tit så meget man ikke kan få vejret og udvikler allergi. Og hvad med Københavns biler? De stinker ikke måske? Forurener ikke? Og hvad med tændte stearinlys? De ødelægger også vores luftveje.

  Siger ikke at man ikke skal prøve at undgå disse ting - siger egt. bare at...jamen, stakkels rygere. Tænk hvis den (helt gakkede, klamme, ulækre - og sikkert også FEDE!!) dame bare er verdens bedste og mest omsorgsfulde og kærlige dagplejemor, tænk hvis hun gør alt hvad hun overhovedet kan for at børnene IKKE skal mærke til hendes virkelig dårlige vane.

  Mener bare, det er så nemt at kritisere og kalde folk grimme ting...bare fordi de ryger.

  Men hey...som sagt, jo bedst at undgå røg, såååh, min pointe er bare, æh...FØJ FOR SATAN.

  SvarSlet
 12. Marie, problemet er lidt større end gardiner der lugter af røg. Problemet er, at tobaksrøg smider en helvedes masse partikler, som ikke forsvinder ved udluftning, men som derimod bliver liggende/hængende i rummet. Og som er pissegiftige, rent ud sagt. Ikke giftige på en måde som får børnene til at dejse om i dagplejen, men på en måde, som gør dem mere udsatte for blandt andet bronkitis, mellemørebetændelse og udvikling af allergi.

  Jeg er ikke ude på at kritisere og kalde folk grimme ting, bare fordi de ryger. Jeg er ude på at kritisere et samfund sønder og sammen, der forbyder rygning på samtlige landets havneknejper og natklubber, men ikke kan finde ud af at skåne 1-3 årige børn.

  SvarSlet
 13. Dét synes jeg altså også er underligt. Jeg gjorde rent for en dagplejemor (2 gange), hvor der blev røget indendørs. Men SELVFØLGELIG da ikke når børnene var der. Altså hvad forskel skulle det gøre?! røg hænger i alt. Jeg er selv ryger, ja, men der er aldrig blevet røget i vores hjem. Vi har en altan, og der bliver folk sendt ud :o) hi hi vinter....
  Anyway, i vores Vuggestue er der også nogle rygere, som lige smutter rundt om hjørnet engang imellem. Det er helt i orden, dagplejere burde gøre det samme! børnene sover jo 2 gange, så må man sgu klemme ballerne sammen.

  SvarSlet
 14. Jeg synes heller ikke, det holder. Problemet er, man ikke kan lovgi' omkring det, fordi det netop er folks private hjem. Ville aldrig finde mig i at få mit barn passet i et rygerhjem. Færdig. Havde engang min ældste i gæstedagpleje hos en ryger. Som jeg tog i at ryge sammen med ungerne. Møgkælling. Og herefter kom ungen ikke dér mere.
  Er helt enig med Anne i, det er skævt at forbyde røg i nattelivet, hvor det nærmest hører hjemme, mens småbørn, der ikke selv kan vælge noget som helst, bare må finde sig i al den gift, der er i et rygerhjem.

  SvarSlet
 15. På den ene side advarer Sundhedsstyrelsen mod rygning, og på den anden side tillader kommunerne (eller hvem der nu bestemmer den slags), at dagplejemødre ryger. Jeg synes, det er inkonsekvent. Jeg kan godt se, at man ikke skal lovgive om, hvorvidt man må ryge i sit eget hjem, men man kunne jo vælge en anden tilgang og sige, at for at være dagplejemor, så skal man være ikke-ryger.
  Det svarer lidt til det med, at der i kommunale idrætscentre findes solarier. Det er vist heller ikke helt gennemtænkt!

  SvarSlet
 16. Annamette! Du må flytte til Hvidovre. Her må der slet ikke ryges i dagplejeres hjem, heller ikke når børnene er der, ikke engang rygende gæster i weekenden må komme!
  (just for the record: Jeg er selvfølgelig ikke så naiv at jeg tror alle efterlever det - jeg siger bare at sådan er reglerne :-))

  SvarSlet
 17. Åhhh...hvis nu hun er ryger, hvordan afholder hun sig så fra at ryge når ungerne er dér?! Det bliver jeg ved med at spørge mig selv om...
  Og når det er sagt, så må jeg desværre sige at jeg aldrig vil sende mine egne børn i dagpleje. Min kæreste var privat dagpleje i 3 måneder for vores egen og en ekstra dreng, og der var intet tilsyn med ham. Intet. Det var ren junglelov. Og sikkerhedsgodkendelse af vores hjem foregik ved spisebordet (nej - hun lettede ikke røven og kiggede ud i køkkenet eller sikrede sig at der var en pusleplads). Håber at det er bare lidt bedre med de kommunale dagplejere, men jeg har mistet min tillid til KK.
  Hmm...du må tjekke stedet og damen ud og vende tilbage med en rapport herinde...

  SvarSlet
 18. Det holder da bare overhovedet ikke at børn skal udsættes for det. Jeg ville bestemt også sige nej tak!

  Kh Annette

  SvarSlet
 19. Som pædagog i en vuggestue, kan jeg ikke være enig i, at man skal fravælge dagplejen - tværdigmod. Hos dagplejeren, er der tid til nærvær med dit barn. I vuggestuen, er tiden simpelhen sparet væk og vi pædagoger løber rundt, for at få hverdagen til at hænge sammen. F. eks. En forældre kommer og spør´ om vi i løbet af dagen, kan sørger for at deres lille trold, bliver tilbudt noget drikkelse - ud over det til frugt og frokost - Vi smiler og siger at det skal vi nok prøve at sørge for, meeen virkeligheden er en anden, for vi har så travlt, at det ikke bliver tilbudt... Det er sgu´ da sørgeligt, og jeg tror ikke at den slags foregår hos en dagplejer, der har tid og forhåbenlig overskud og overblik. Dertil skal også nævnes at mange pædagoger også er ryger. De ryger også i arb.tiden, hvorefter de kommer ildelugtende ind i institutionen igen og omgåes børnene +++++ deres overtøj hænger og lugter fælt i gaderoben - altså jeg er absolut heller ikke tilhænger af røg i hjemmet og andre steder;-))

  SvarSlet
 20. "Så kan en type, der ryger 20 grønne Cecil fra 16-23 sagtens godkendes. Flot."

  Hvad mener du med "type"? Eller er det at være ryger nok til at kunne defineres som type?

  SvarSlet