mandag den 12. marts 2012

Bøger-bøger-bøger

Thure og mig har efterhånden tygget os igennem en hel del børnebøger. Kæft hvor har vi læst og læst og læst. Vi har et ton bøger, men alligevel er der én der altid vinder: Rita og krokodille. Om pigen Rita, der en dag opdager, at der ligger en krokodille i hendes badekar. Derefter laver de havregrød, der brænder på, så tager de på fisketur, hvor krokodille ender med at fange et hav (fik du den?) af fisk, som han laver, da de kommer hjem. Imens dækker Rita bord og efter middagen går de i seng.


Skidehyggelig er den. Men jeg fatter da ikke, hvorfor det er den, som overlever hele tiden. Kasper gider den ikke rigtigt mere, men nu er Jeppe som besat, hvis vi ikke læser Rita og Godille.

Men eftersom Jeppe pure afviser alle andre bøger og JEG trænger til bare een anden vi kan læse, så tilspørger jeg dig, søde læser: hvad læser du for dine unger?

Hit me!

28 kommentarer:

 1. Hjemme hos os var det Prinsessen på ærten.. Til sidst kunne jeg den udenad og da det blev kedeligt, begyndte jeg at "læse" den højt uden "s'er": "Prineen på ærten.. Der var engang en prin, han ville have ig en prinee..."
  De synes stadig den er sjov, selv om godnathistorierne er en saga blot.. ;O)

  SvarSlet
 2. Halfdans abc, Min mormors gebis og Folk og røvere i Kardemommeby. Den sidste læste vi nok 4 gange i rap, inden jeg krævede afveksling.

  SvarSlet
 3. Her er Verdens længste lort et stort hit. Mine drenge bliver hver gang lige begejstret over, at Pip skal skide og sidder fast i en klump cement. Og til sidst laver verdens længste lort, der ender i farens hjemmesko. Fræk på den helt skønne måde.

  SvarSlet
 4. Søren snot og Sille snøft er mine børn ret vilde med (kan fåes i boghandleren lige nu til 29,-). Det er en bog der handler om bakterier (og nøj de har lært noget om håndvask)!
  Og ellers "Victor banan" - en bog om hvordan aberne begyndte at spise bananer (altså ikke en seriøs en ;) ).

  SvarSlet
 5. Vi læser pippi, men ellers er muldvarpen der ville vide hvem der havde lavet lort på dens hoved et meget stort hit herhjemme.

  SvarSlet
 6. Mustafas Kiosk har fået mine drenge på 4 og 7 til at skraldgrine - og så låner vi bare en stak bøger på biblioteket, så vi får lidt afveksling...

  SvarSlet
 7. Her er bøgerne om hunden Plet et hit for den lille, og Pippi-bøger og Alfons Åberg. Den store er vild med Karla-bøgerne, Sigge-serien og Bulderbybørnene.

  SvarSlet
 8. Åh, hvor kan man blive desperat... Jeg har hver aften fra december til oktober året efter sunget Søren Banjomus som godnatsang for den store... Jeg får helt nakkespændinger bare ved tanken...

  Det er vi heldigvis kommet over, så nu står godnatlæsningen på, Kim Fupz bøger, Manu Sharens om Iqbald Farouc, eller Villads fra Valby.... Den hvor Peter Pedal kommer i cirkus er også et hit, men det kræver dog at jeg taler med skør skør stemme når det er cirkusdirektøren der taler...

  Håber du får barnet med på idéen om afveksling :)

  Hilsen Louise

  SvarSlet
 9. VITELLO!!!!! Den hitter både hos børn og forældre...ynglingen er " Vitelleo får en klam Kæreste"

  SvarSlet
 10. Den store Fupz har kørt/kører nonstophos vores knapt fem-årige pige.Fornylig ville jeg købe den, men den fås vist kun som e-bog/lydbog lige i øjeblikket - men historierne kan man jo finde hver for sig på bib. Det er især historierne "Mor", "Poulsens pirater", "Rokketand" der hitter, og så er der "Drengen der lå i sin seng mens far og damefrisøren så på" og "Da farfar blev et spøgelse" der begge er historier der lægger op til rødeøjne og filosofiske snakke. En anden klassiker ved natlampen er Frode og alle de andre rødder (især kapitlet hvor Hr. Storm får sin næse i klemme i døren har vi læst om og om og om igen).

  SvarSlet
 11. OG forresten; Den store numsebog (hvordan kunne jeg dog glemme den?)

  SvarSlet
 12. Vi læser også Rita og krokodille til den helt store guldmedalje! (mine børn er 2,5 og 3,5 år) Men derudover er de også vilde (VILDE si'r jeg dig) med fortællingerne om spidsnæserne!! Det er Sigurd Barret og en anden jeg ikke husker der har skrevet dem, og det er relativt korte og fjollede historier, der hver gang ender med at de går glade i seng. En anden bog der også har hittet i noget der føles som evigneder er "Muldvarpen der ville vide hvem der havde lavet lort på dens hoved"

  SvarSlet
 13. "Villads fra Valby", "NEJ, sagde Kaj" og "Flunkerne" er sikre hits herhjemme. Men også mine gamle bøger fra Disneybogklubben kan læses igen og igen... ;o)

  SvarSlet
 14. har to drenge (næsten 7 og næsten 5 år) og vi læser Ole Lund Kirkegaards historier igen og igen! derudover har Gyldendal udgivet en bog der hedder: Sjove og frække historier til piger og drenge - og deri er der også nogle rigtig gode historier.
  Vi mangler også inspiration til nye godnatlæsningsbøger.

  Jeg kan iøvrigt også anbefale "Garmanns sommer" som er helt speciel og tager mange livs-emner op på en børnemåde.

  SvarSlet
 15. Du skal læse vitello for dine drenge. Og i det hele taget alle børnebøger af Kim fupz aakeson. Han er genial intet mindre og sjov for både børn og voksne.

  SvarSlet
 16. Mors vilde unge, Frederik med bilen og Aben Osvald. Og Lille frø. Og Lillesøster Kanin farer vild.

  SvarSlet
 17. Og selvfølgelig Peddersen og Findus-bøgerne, og Mor Muh-serien.

  SvarSlet
 18. Mine unger er ikke så gamle endnu så vi holder os til Richard Scarys univers, Horton og Støvfolket, Paddington, Peter Plys, Troldepus, Peter Pedal og et eventyr fra min barndom, som Erik på knap 3 er vild med "Bryllup i Marcipanien"

  SvarSlet
 19. Strids "Mimbo Jimbo" bøger hitter hos både vores 2- og 4-årige drenge.
  Den 4-årige får læst Strids "Da Lille Madsens hus blæste væk" igen og igen.
  Alle disse bøger fås også som apps.
  Mvh Maja

  SvarSlet
 20. Strids rejsen til jorden er et sikkert hit her hos os. Og den gode gamle historie om Den glade løve :)

  SvarSlet
 21. "mor eller far, fortæl en historie fra du var barn", eller så tegner vi en "histore" fra vers barndom. Fra da vi var på spejderlejr, fra vores barndomshjem.
  Ellers så er det Sørens legetøj til de små børnehavebørn.

  SvarSlet
 22. Min søn Albert på snart 4 år er besat af tal, bogstaver og trafik. Så i øjeblikket vil han næsten kun læse Alfons og tallene, Hr. Skægs ABC og en bog fra Børnenes Trafikklub, der hedder Split på eventyr. Nogle gange gider han dog allernådigst læse Brødrister Dan, bøgerne om Frø eller andet, vi låner på biblioteket, hvis jeg spørger pænt :-)

  SvarSlet
 23. Tak tak tak for alle jeres svar, really. I ser mig i sprint til biblioteket. I øvrigt læser de Vitello i Kaspers BH og den skulle de allesammen elske ret højt.

  Men tak igen.

  SvarSlet
 24. Jeg (for mine egne synes selv de er lidt for 'små' børn, og åbenbart ikke 7 og 8 årige) elsker:
  "Pas på, Brian kommer!!!"
  "Farlige vilde bæster"
  Jeg ved ikke hvem de er af, men de er FANTASTISKE.
  Håber alt er vel hos dig!

  SvarSlet
 25. Bliver nødt til at anbefale Jacob Strids bøger ex min mormors gebis. Mine unger 2 og 5 elsker de frække rim. Til oplæsnig for den store er Børste af Annette Bjergfeldt super - det er godt nok om en pige;) men hun er super sej!! Jeg har grinet så meget over den bog! Vh Katrine

  SvarSlet
 26. og på falderebet Annamette, hvis du ikke kender "Far og Poul på restaurant/har travlt/i svømmehallen m.v." så er de stærkt anbefalelsesværdige og herligt politisk ukorrekte! God læselyst og tak for læsetips! Kh Mette

  SvarSlet
 27. Kim Fupz ér nævnt, men vi elsker særligt "Sallys historier". Den er desuden indtalt på lyd-cd af Peter Frødin, og den er fast indslag, når vi kører langt...vores er 12 og 9, og de kan stadig hulke af grin over de skønne, skæve historier..og det kan vi voksne også;o))

  SvarSlet
 28. Åh tak altså, hvor er I søde. Tak ;-)

  SvarSlet