lørdag den 5. februar 2011

It's a girl!

Skal vi vædde med, at hvis de havde haft tre piger i forvejen, så ville hun ALDRIG ha sagt det samme hvis det blev en dreng.

Piger fuldender lykken. Åbenbart.

22 kommentarer:

 1. Åh, jeg er håbløs - men... Det er bare fordi - linket virker ikke rigtigt hos mig.
  Er det bare hos mig? For så føler jeg mig VIRKELIGT forskelsbehandlet!
  /Lille t

  SvarSlet
 2. Niks, det virker heller ikke hos mig :-)

  SvarSlet
 3. Hmm... prøv igen. Det skulle virke. Se, jeg er allerede blevet straffet for at have skrevet det ;)

  SvarSlet
 4. Okayyy. Tror helt 100 på, at de har været ude i noget ægsortering der!!!

  Hilsen Line

  SvarSlet
 5. Ja, det er vel historien om, at man bliver ved med at prøve til, man endelig får en pige. Vi har et vennepar, der lige skulle prøve tredje gang efter to drenge, og de fik en Gustav. De var rent faktisk ude i at tale om et muligt forsøg med ægsortering i Schweiz, men det blev da gudskelov droppet. Det ville ganske enkelt have været usmageligt. Uetisk! Beckhamm og hans Vicky har vel tilpas gak i låget til at gøre den slags. :)

  SvarSlet
 6. Haaaaahaha: "Men heldigvis har Victoria Beckhams søster, Louise, doneret sækkevis af pigetøj, så den lille pige ikke kommer til at mangle noget, når hun kommer til verden."

  - Ja, ellers havde den stakkels pige jo selvfølgelig været tvunget til at henslæbe si barndom i brødrenes aflagte. Den familie ejer jo ikke kongens mønt!

  SvarSlet
 7. Fucking hell! Som mor til to drenge blir jeg bare så pisseirriteret på dén slags historier. Og ja, det er da bare SÅ heldigt for dem at de kan låne noget pige-tøj af søsteren ;o)

  SvarSlet
 8. Aj, sorry, men slap nu af. Helt ærligt, jeg kan simpelthen ikke se noget fordækt i, at de er glade for, at de får en pige. Hvis de ventede en dreng og sagde, at de var KEDE af, at det ikke var en pige, så var mit pis i kog - men fordi de udtrykker, at de synes, det er fedt, at de nu får en af det andet køn? Fint med mig.

  Jeg har selv to drenge, og hvis vi var ude i babyplaner ville jeg da synes, det ville være skønt at få en pige - men ikke, fordi det var en pige, men fordi det var en af det køn, jeg ikke har i forvejen. Havde jeg to piger, så ville jeg da med garanti drømme om en dreng. Jeg håbede og drømte om en dreng, da jeg ventede min ældste, syntes det kunne være skægt med en pige som nummer to, men er himmelhenrykt for at være mor til to drenge. Men kom nu - så længe man ikke fravælger et barn pga kønnet eller bliver sur eller vred over 'det forkerte køn', så kan jeg altså ikke se NOGET som helst galt i, at man glæder sig over en babys køn.

  Og den der underlige samstemmende idé om, at det ville man aldrig sige, hvis de havde piger og ventede en pige til? Undskyld mig, men er det ikke lige så usmageligt fordømmende som at pådutte andre, at de er glade for at de skal prøve kræfter med opdragelse af et andet køn?

  SvarSlet
 9. Maria, hørt! Jeg er mor til drenge og en pige. Da jeg ventede min datter kendte vi ikke kønnet og jeg var overbevist om at det var en dreng, men det var en datter. Og nu, hvor hun er 4 år er jeg glad for at have børn af begge køn. Havde jeg haft 2 piger først havde jeg sikkert også været jublende lykkelig for en dreng. Disse opstød kommer desværre ofte fra kvinder, der selv er mor til ét køn og så skal andre kvinder som har begge køn eller ønsker sig enten en dreng eller pige have én på hattepulden over det...

  Så længe barnet er elsket og ønsket uanset køn så kan jeg vitterligt ikke hidse mig op.

  SvarSlet
 10. Synes egentlig det var meget sjovt indtil nogen blev sure...

  SvarSlet
 11. Enig med Mette og Maria - og dog har jeg hørt at Becks har ønsket sig en pige - og nu får det.
  Ligesom Mette er jeg mor til en dreng og en pige. Mange har sagt til mig, at åhhh - det må være dejligt med en af hver - og jo, det er det også. Men faktisk kun i den forstand at det er sjovt at opleve forskellene. Pigehjernen vokser hurtigere end drengehjerne, og det kan mærkes ret hurtigt.
  Faktisk ønskede jeg mig en dreng nr. 2 (istedet for en pige) eftersom der kun er 22 mdr. imellem det. Tænkte at båndet mellem 2 drenge kunne være fedt med den lille aldersforskel, men det blev en pige (og det udelukker altså ikke nr. 3...en dag...måske...).

  Men - Annamette - du har fat i noget. Piger er blevet en anelse mere prestige-agtige i den vestlige verden. Hvorfor? I don't know...har det noget med os mødre at gøre?

  SvarSlet
 12. Bare lige for at kalde en agurk for en agurk, så handler min lille undren over at jeg simpelthen ikke tror, at de, hvis de havde haft tre piger ville have samme jubel hvis de fik en dreng. Jeg tror ikke man ville kunne se en overskrift der hed: ENDELIG en dreng! Og jeg giver ikke nogen på hattepulden over at juble over en pige. Det ville jeg sguda selv gøre, men jeg er nød til at sige, at piger er i højere kurs end drenge. Generelt.

  SvarSlet
 13. Tænk, det tror jeg ikke. Altså, at piger er i højere kurs. Jeg har hørt mange sige det, men hvis jeg skal være helt ærlig, så køber jeg den ikke. Jeg tror, at de fleste gerne vil opleve at opdrage begge køn - så har man piger, ønsker man drenge, og har man drenge, så ønsker man piger.

  Hvordan oplever du/I, at piger er i højere kurs?

  I øvrigt synes jeg, at der er rigtig, rigtig mange historier om nogen, der kender nogen, der kender nogen, der havde x-antal piger/drenge og bare blev ved, indtil de fik pigen/drengen. Jeg er ret sikker på, at ønsket om køn går begge veje, og at drenge ikke bliver forfordelt.

  Og så tror jeg nu sagtens, at der kunne være en overskrift 'Endelig en dreng'.

  SvarSlet
 14. Jeg håber bare at Posh Spice i det mindste dropper hendes usunde size-0 look, hvis hun skal have en lille datter at være rollemodel for..

  SvarSlet
 15. Jeg har faktisk samme opfattelse som dig, Annamette. Og se bare på, hvordan samfundet er indrettet. Skolerne, f.eks., er da totalt indrettet efter stillesiddende piger og ikke drenge med krudt i røven.

  Hilsen Line

  SvarSlet
 16. Jeg kan godt genkende den med at piger er i højere kurs. Måske hænger det sammen med at mange kvinder gerne vil have et barn af samme køn som sig selv? Don't know...
  Jeg oplevede selv da jeg ventede nr. 2 og folk hørte at jeg havde en dreng i forvejen, at 'så vil du vel gerne have en pige?'. Og det ville jeg faktisk ikke. Og da jeg havde født nr. 2 hørte jeg flere sige 'nåmen, så må I da have en til, så I kan få pigen'.
  Jeg har det helt personligt sådan, at hvis vi skulle have en til (nej tak) og der var frit valg - så ville jeg have endnu en knægt. Men sådan er jeg. Hvis jeg havde to piger ville jeg måske helst have en til Tulle?

  Men godt at få debatten igang, for jeg undrer mig sku også!

  SvarSlet
 17. Ok, jeg har altså også hørt den omvendt. Da min veninde fik pige nummer to, var reaktionen fra nogen: Når så må I jo bare prøve igen.

  For at være helt ærlig, så tror jeg, at jeg ville være ked af ikke at få en pige, mens det ville have været ok at have to piger, i stedet for som nu, hvor jeg har en pige og en dreng (som jeg bestemt ikke vil bytte til noget andet).

  Tja, jeg ved ikke, hvorfor jeg har det sådan, jeg er heller ikke stolt over at indrømme det.

  SvarSlet
 18. Jeg er kvinde, jeg vil gerne opleve et barn af mit eget køn, og jeg vil forfærdeligt gerne opleve af blive mormor og være med i det hele når min egen datter skulle have et barn. Min mand er mand, blandt ham og hans venner siger man at rigtige mænd laver mænd. Noget med at "når en mand kommer ind kommer der en mand ud" eller noget i den dur. Det er helt tydeligt at gutterne bliver glade når kammeraten venter en dreng.
  Blogverden er jo procentvis mest en kvinde verden, og vi kvinder snakker vel generelt mere om vores følelser, måske er ønsket om en pige derfor lidt mere højtlydt end mændenes ønske om en dreng.
  Jeg synes ikke min lille søn er i lavere kurs end et barn af det andet køn, og der gør mig lidt ked af det når nogen påstår det. Når vi skal have et barn mere vil jeg blive ufattelig lykkelig for et sundt og raskt barn. Men hånden på hjertet så ville det altså være hyggeligt hvis det var en pige. Min mand synes helt klart vi skal have en dreng mere..........

  SvarSlet
 19. Da jeg var gravid med fjerde pige, var der en fremmed fyr til en fest, der sagde:"nå, i skal have det tredjebedste så."
  Og adspurgt om hvad han mente, var svaret:"førsteprioritet er en dreng, anden en handicappet dreng - tredje en pige..."

  Var SÅ tæt på at slå ham!!

  SvarSlet
 20. Se min tese er, at det kommer an på hvem man spørg: Mænd vil have drenge og kvinder piger. Ikke fordi det ene er bedre end det andet, men fordi det er det kendte. Det er spejlingen af en selv og ens egen historie. Og jeg ville da gerne have haft en pige. Fordi familier for min er dannet af seje kvinder og jeg ville elske af føre den videre. Nu er det så en flok drenge, der fylder hytten, ganske vidunderlige, men bestemt med behov for en y definition af familie - og det er altså ikke fordi jeg er lyserød eller kønsforskrækket. Det er bare velkendt og en genkendelse - og helt sikkert totalt tabu at sige, at man havde et andet ønske. Det er frygteligt forbud og man skal skynde sig at understrege 15 gange at man elsker sine børn. Det synes jeg faktisk er det mest provokerende: Kvinders tendens til hele tiden at sige 'Jeg har fået det bedste'.

  SvarSlet
 21. Bare lige et indspark om kendisser og hvilket køn, der er i høj kurs:

  "If I can't produce a boy I will have to adopt one. I would consider it.
  We have three beautiful, healthy girls and we cherish them.
  But I'd be lying if I said it wouldn't be great to have a boy."
  // Jamie Oliver

  http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1312377/Jamie-Oliver-tweets-pictures-baby-boy-Buddy-Jools-gives-birth.html

  SvarSlet
 22. Må jeg ikke lige komme med et indspark her? Nu har jeg haft glæden af at læse sladdernyheder om den gode fru Beckham i utallige år (i embeds medfør, naturligvis!) og der har været utallige historier fremme om, hvordan hun gjort alverden (spist mærkelige ting, knaldet i sære stillinger) for at få sig den pige, som hun altid har ønsket sig. Mon ikke det bare er derfor, konen udtrykker dyb begejstring over at skulle have en datter?

  Nogle vil have piger (blandt dem altså VB), nogle vil have drenge, nogle vil bare have børn, andre vil ingen have. Er det egentlig ikke fair nok? (så længe man tager, hvad der kommer).

  mvh
  Mette
  (mor til en af hver)

  SvarSlet