fredag den 5. marts 2010

Roll over

Jeg brugte en del tid på otte hjul da jeg var barn. Jeg spiste, drak og legede med mine rulleskøjter på. Så blev jeg teenager, og så var det pinligt at stå på rulleskøjter. I hvert fald i jylland.

For jeg husker med dyb misundelse, hvordan en af deltagerne på STS sprogskolen i Bournemouth (vi husker de obligatoriske billeder fra kataloget med overglade teenagere med ens rygsække, fra det store udland...det kræver et blogindlæg, men ikke nu), ankom til intro-mødet på et par side-by-side rulleskøjter med neon-lyserøde snørrebånd. Vi var i København, og hun var københavner. Og havde høj hestehale, oversize hvid bluse og sorte cykelbukser. Og var megasej.

Jeg var fra Jylland. Lidt for buttet. Store briller. Og meget misundelig. Jeg prøvede at snakke med hende og følte mig lidt op af rangstigen, da jeg jo er født i købenavn og københavnsk var min første dialekt. OG jeg havde skriggule Converse på. Og permakrøller. Det syntes jeg selv var sejt, men det bed aldrig rigtigt på hende.

I 1995 ville jeg dog skide på om det var sejt eller ej. For nu var jeg kæreste med en af Vejles seje fyre med mintgrøn motorcykel. Og han kørte også på rulleskøjter. Rollerblades. Dengang var det über-cool at køre på Rollerblades. Og sådan startede det.

Jeg flyttede til København og tog rulleskøjterne med. Og pludselig kunne man se mig køre på ramper i Fælleren. Og være nede med skaterne.

Det er jeg så ikke mere. Er for gammel. For tyk. Og mistede mit center for balance så snart jeg fik den første ve.

Men jeg ELSKER at løbe på rulleskøjter og jeg vil gerne dele det med dig. Mest forbi vi er så skidegode til at sidde og snaaarke, men også lidt for dårlige til at lege. Jo vi er.

Så hands up, hvis du vil med ud og rulle. Her på lorteøen er der lige bygget en hel ny udendørs rulleskøjtebane med det svedigste asfalt, og jeg giver gerne tips og tricks til dem, der ikke har prøvet det før eller ikke har gjort det siden I var små. Og havde balance.

Skal du med?

25 kommentarer:

 1. Bare jeg dog boede i København... Det lyder fedt med en tur på rulleskøjter!

  SvarSlet
 2. Jaaaaaaaaaa, jeg vil med. Jeg er godt nok herre dårlig til det, til gengæld er jeg bange for at falde.

  You say when, I say wheeepieee!

  SvarSlet
 3. århh. Jeg ville så gerne!!! Og den ENE gang jeg har prøvet det som voksen faldt jeg og forvred mit knæ og græd meget højt og længe! og humpede i flere måneder. Men jeg gad godt...hmmm....mon jeg tør igen. Men jeg bliver vred og sur fordi jeg ikke kan. Må man godt være det?

  SvarSlet
 4. Jeg ville gerne med, hvis det ikke var til fare for mit ufødte barn – men det er det vist med min balanceevne. Har dog en gang været på rulleskøjtediskotek i Costa Rica, og det var skidesjovt! Nå, men det var dengang ... Ejer i øvrigt ikke rullere, har du et par, man kan låne? Altså, bare til en anden gang, når jeg kun har mig selv at tage vare på.

  SvarSlet
 5. Er det meget kikset, hvis man har cykelhjelm på, når man gør det?

  SvarSlet
 6. Laura, jeg LOVER dig at du ikke falder. Vi træner lidt balance, og så er du kørende. Men du skal have knæbeskyttere på. Nu jinxer jeg det helt sikkert men jeg er aldrig faldet. Som i never.

  Louise: Jeg ville sgu ellers gerne se dig med kæmpe mave ned af bakken. hehe. Men du kan da bare komme med og servere kage for os andre. Man kan sidde på sidelinien og heppe.Når du er klar har jeg et par du kan købe, hvis du er str. 40. Super fede, bare for store.

  SvarSlet
 7. Jeg vil gerne med, men har ingen rulleskøjter...
  Hvornår var du i Bournemouth?

  SvarSlet
 8. Min karriere på rulleskøjterne var også meget kort og vist mest præget af den tendens, som du beskriver så godt. Jeg vil så gerne med og se, mest fordi jeg trænger lidt til at grine af mig selv mens jeg leger. Det gør jeg al for lidt. Og så selvfølgelig fordi selskabet er uovertruffent.

  Kh
  Lykke

  SvarSlet
 9. @ Maren: slet ikke, jeg anbefaler. også håndleds byskyttere - som minimum.

  @ Rikke. Har du nogle du kan låne? Jeg var i Bournemouth sommeren '87 - gud bedre det. Har du også været der og kysset med et par italienske fyre?

  SvarSlet
 10. Jeg var der i 1994, og nej havde ingen italienske fyre at kysse på, desværre:-) Tog revanse året efter i Salzbrug!!!
  Måske kan jeg låne, vil jeg lige finde ud af, kunne være så hyggeligt:-)

  SvarSlet
 11. Jeg vil osse med ud og lege fandens jeg bor i Odense

  SvarSlet
 12. Åh ja, det var tider, jeg vil så gerne med ud og hænege ud på mine side by side igen.

  SvarSlet
 13. Hmm...lyder næsten for godt og sjovt. Er fælden at man så også skal med ud på de dér absurde 7 km??!!
  Er klart mest til de klassiske side by side...og måske man skulle købe en rulle boblewrap til beskyttelse og vinkle det rundt om én under Ball trøjen...har nemlig også noget med balance...

  SvarSlet
 14. Åhh... Jeg vil også rulle og genopleve skateren (byggede mit eget board i klubben - med meget lidt skate-agtig illustration af Garfield). Men også jeg må nok vente med rulleriet til jeg er blevet alene i min krop igen. Men som med de 7 km, så gælder hepperiet også her!
  Og hvis jeg kan finde de næsten ubrugte rullere i kælderen, så låner jeg gerne ud (inkl. håndledsbeskyttere!) - størrelsen er vist nok 38.

  Say when!

  Anne, Amager

  SvarSlet
 15. I er for cool, jaaaaaaaaaa, det bliver hyl.
  Så indtil videre er vi
  på rulleskøjter:
  Maren
  Laura
  Rikke R
  Lykke
  Lotte B
  Clarke

  Heppere:
  Louise
  Anne

  På webcam:
  Anonym (hvem du så end er)
  Anne Lotte

  Hvem mangler rulleskøjter? Og vil nogle af de der side-by-side typer låne et par inlinere? ;-)

  Det er en lukket bane, formet som en donut, så man kører i ring. Så den er trafiksikker!
  For dem der vil kan vi træne noget teknik, så I får balencen og ikke vælter og jeg lærer jer at bremse ordentligt, når I begynder at køre stærkt.

  Whooohoooo det bliver spass. Ørestaden har nu også åbnet en café tæt på - for vi skal da have kage bagefter. Ik?

  SvarSlet
 16. Jeg vil gerne låne/leje det hele. Men har altså også mulighed for at låne andetsteds, men det lyder som om du er skøjter-pusher ud over alt det andet du kan...

  Glææææder mig.

  Kh
  Lykke

  SvarSlet
 17. Vi finder ud af det Lykke.

  @ Alle: jeg skal tjekke kalender og vender tilbage med en dato.

  SvarSlet
 18. Hey, hey!
  Også mig, også mig!
  Jeg ELSKER at stå på rulleskøjter og altså Annamette i 2900 Happiness var det overhovedet ikke kikset at rulle, slet ikke når man kørte op og ned og op og ned af den vej hvor kvarterets lækreste dreng boede (noglegange sad han nemlig ude på trappestenen og røg og smilede til de rullende piger)
  Buttom line - i'm in!
  -Anna, som stadig kan passe sine rulleskøjter fra dengang

  SvarSlet
 19. @anne, Amager. Jeg bruger 37, så vil gerne låne af dig. Og Ja til kage - Anna, er det ikke dit speciale?? Så tager jeg likør med. Yiha

  SvarSlet
 20. @ Girls girls girls, jeg skriver et nyt indlæg med datoer, så tager vi den derfra. Kage, kuglelejre og kanonfart.

  SvarSlet
 21. @Laura.
  Hep, jeg går i kælderen og kigger efter skøjterne! Stay tuned.

  /Anne

  SvarSlet
 22. Jeg er også med på en tur på skøjter, det er vist mange år siden jeg sidst har været ude og køre på dem, så de skal nok lige støves af først.

  SvarSlet
 23. Aaai, for dælen da osse! Fuk, det kunne være cool. Jeg er bare i samme båd som Louise - tror ikke, det er pokkers mor-ansvarligt at hoppe i et par 2x2 med giga-mave på.

  Såeh...indtil lillebror kommer ud om senest en måned, så er jeg med på heppeholdet. EFTER det - bring it on! Jeg er SÅ meget på at løbe på rullere igen. Som jeg husker mig selv, så var jeg temmelig cool til det - kunne både hoppe og køre baglæns og alt muligt - næææsten uden at falde ;-)

  SvarSlet