onsdag den 17. marts 2010

Nu er det nok!

Havde egentligt sat mig ned for at skrive om noget andet. Men så læste jeg Louises indlæg om pladsanvisningen, herefter kaldt Mordor. Og nu er jeg fandme så vred.

Louise kan med højest sandsynlighed få lov til at vente til august, før hun kan få deres yngste passet. På det tidspunkt vil han være 1 1/2 år. Selvtak Mordor.

Jeg synes fandme ikke vi skal finde os i det.

Jeg synes ikke vi skal finde os i at skulle udnytte hver en fiber i bedsteforældre, barnepiger, flextimer, ferier, fridage, omsorgsdage, og sygedage for at vores børn kan få en god hverdag. Hvad fanden er det for noget.

Jeg gætter på, at jeg er nød til at skrive Jeppe op til en kommunal dagplejer, for han får helt sikkert ikke plads i den ønskede institution, som ligger lige ved siden af Kaspers opsamling. Jeg ser det ikke ske med de ventelister.

Og når man som mig, bor i Ørestaden, så skulle jeg da ellers lige hilse at sige, at de har glemt at bygge institutioner i forhold til hvor mange børn de lefler for at få herud. For her er mange børn. Og vil vi gerne være her. For her er fedt. Grønt græs og blå himmel, i nogle medier ovenikøbet kaldt Savanne.

Det værste er at sidde med en følelse af, at vi ikke kan gøre en skid. Vi kan ringe nok så meget til Mordor, og skrive til politikere, borgmestre og tv-avisen. Men pladser. Dem bliver der ingen af.

Jeg synes ikke vi skal finde os i det. Synes du?

7 kommentarer:

 1. Nej! Kan vi ikke sende alle de institutionsløse unger ind på Rådhuset? Så kan DE jo få lov at passe dem.

  SvarSlet
 2. Nej det synes jeg ikke, det er da skrækkeligt, at det er sådan. Alle i min mødregruppe og mig selv fik dog plads, da vi skulle bruge den, og jeg havde endnu bedt om plads 3 måneder inden, jeg skulle bruge den, for netop at undgå dette problem. Der er selvfølgelig også langt flere pladser i Vanløse, selvom det er Københavns kommune.

  SvarSlet
 3. Hvis man ikke kan få plads i vuggestue, kan jeg altså VARMT anbefale flerbørnsdagplejen. Jeg synes det er mere trygt end almindelig dagpleje, og jeg kan egentlig godt lide, at der kun er 8 børn. Vi er virkelig glade for der hvor Vitus er, og han er endnu mere glad. De har kortere åbningstid end alle andre typer pasning (8-16.30/16), men vi har ikke behov for at aflevere mit barn mere end 8 timer om dagen, så det passer fint nok. Vitus fik plads fra han var 6,5 måned - for vi havde også bedt om plads i vældigt god tid af frygt for at stå med to fuldtidsjobs og et barn derhjemme.

  SvarSlet
 4. Nej, vel skal vi ej! Det er simpelthen beyond uretfærdigt, at man både skal betale til pasningsordninger via skatten og derudover holde ulønnet orlov eller sende sine børn i forskellige pasningsordninger af varierende karakter. For slet ikke at tale om, hvordan man som småbørnsforældre bliver stillet på arbejdsmarkedet med så meget fravær. Desuden er det jo mindst lige så svært at finde ordentlig privatpasning her i området, så man er virkeligvirkelig fanget. Det er så ubeskriveligt urimeligt overfor både børn og voksne, og jeg aner seriøst ikke, hvad vi kan gøre ved det. MEGAfuck, mand. Jeg er så rasende og frustreret, at jeg nærmest er handlingslammet. I øvrigt havde vi også behovsdato, da Sofus var 9 måneder, så selv ikke knebet med at bede om plads i for god tid hjælper en fis. Men tilbage til spørgsmålet: Vi må gøre oprør somehow. Kh

  SvarSlet
 5. En debut her på bloggen: Vi er på Bryggen og fik plads dag han var 8 1/2 måned. En veninde og hendes bar, der kun er få uger ældre end mit og bor et par gader væk, ventede 15 måneder. Og her kommer pointen: At mange også selv tilvælge de lange ventetider i deres valg af populære institutioner. Skal man tale ventelister, må man altså også skelne mellem 'en plads' og 'den RIGTIGE' plads. Vi er i øvrigt langt mere pjattede ved vores 'nederst på ventelisten-institution', end veninden er med sin hyper-populære.

  Kh L

  SvarSlet
 6. Hvor er det bare p.... uretfærdigt! Vi bor på Bryggen og har også fået at vide, at det har lange udsigter. Og med to børn, så er det svært at skrive sig på garantilisten, da man jo som andre også skriver ikke kan hænge sammen med fuldtidsjob, hvis man skal hente i hver sin ende af byen, og måske arbejder et helt tredje sted! Jeg bliver så vred bare ved at sidde og tænke på de bekymringer vi også skal til at have når vi nærmer os sommer.
  Til anonym: Hvor på Bryggen fik I plads så tidligt? Jeg synes der er lange ventelister i samtlige institutioner herude.

  Annamette: Hvor præcis på Amager er den rulleskøjtebane du skriver om?

  Kh Signe

  SvarSlet
 7. Fuldkommen som anonym, granskede vi ventelisterne på Østerbro og valgte bevidst en vuggestue med "kort" liste. Vi fik plads da sønnike var 8 måneder, mens resten af min mødregruppe, som søgte de populære institutioner, måtte vente 7 (!) måneder ekstra. Vi er ovenud glade for vuggestuen... samme er desværre ikke tilfældet for de andre!

  SvarSlet