fredag den 18. december 2009

Det' jul - det' uncool

Det her indlæg bliver langt. Det handler nemlig om at have agurker så langt op i røven, at man ikke kan stave til glædelig jul.

Vi starter i Magasin.

Klokken 10.03 tropper jeg op i Magasin på Kgs. Nytorv for at købe julegaver. Jeg er glad, og Jeppe sover, og jeg er ikke ved at gå til af kulde og det tegner til at blive en hyggelig dag.

Klokken 10.15 bliver jeg i tvivl.

Jeg stå nemlig ved indpakningsøen, og venter på at det bliver min tur. Der er ingen smil at hente her. Fair nok, det er december og de er sikkert ved at være trætte, men. de. snegler. sig. afsted. Vi er altså ikke ude i en Erik Bering-agtig pakke med fjer, og kugler og guirlander og bånd, der skal slices på en helt bestemt måde, næ, det er papir og et bånd med et kryds. Alligevel, er de toplangsomme. Da jeg kan se at jeg næste mand i rækken, går jeg hen til hende, der ser ud til at blive færdig først, i et forsøg på at effektivisere køen. Følgende samtale mellem mig og pakkedamen, herfter kaldt agurka, finder sted:

Agurka: Vi har een kø.
Mig: Hvad?
Agurka: Ja vi har kun een kø, så ikke de andre kunder bliver sure.
Mig: Over hvad
Agurka: Ja over at man snyder foran.
Mig: Jeg snyder ikke foran
Agurka: Jamen du har da lige flyttet dig
Mig: Ja det var fordi det var min tur.
Agurka: Ja men man skal vente til man bliver kaldt frem.
Mig: Hvor står det?
Agurka: Ingen steder
Mig: Hvordan kunne jeg så vide det?
Agurka: .........(tydeligvis irriteret).
Mig: Men når nu jeg næste mand i rækken, vil du så ikke pakke min gave ind fordi jeg gik tre meter om til dig, da du var den første ledige?
Agurka: Jojo, jeg gør dig også bare opmærksom på det.
Mig: Tusind tak skal du have.

Klokken er 10.30 og jeg forsøger at bevare den gode stemning jeg trods alt gik ind i butikken med. Jeg går op i legetøjsafdelingen og håber, at de er en smule mere venlige. Det er trods alt børneafdelingen. Men nej-nej. Da jeg har betalt for min meget fine bus til Kasper, skal jeg så hen til hende, der pakker ind. Lad os kalde hende Bibi. Hun står og er helt teenageagtig sammen med en anden pakkepige. Lad os kalde hende Carina. 'Ja vi har virkelig fået den fede tjans i år' , siger Bibi. 'Ja total', siger Carina og himler med øjnene. Men også her, er der gået indpaknings-bonanza i den, og Bibi kan ikke sådan lige på øjemål se, at papiret er for lille til kassen. 'Åååårg', siger hun og jeg prøver virkelig virkelig virkelig ikke at hvæse til hende, at den bus er til min søn, som bliver himmelhenrykt over at 'ritsje' papiret op, og at hun f****** skal finde et bar-job på Calella, hvis hun ikke gider pakke gaver ind. Ordentligt. Hun bliver e-n-d-e-l-i-g færdig og kigger på mig med et par øjenvipper med 8 lag mascara og siger med det mest falske smil i verden: 'glædelig jul.' Fuck dig.

Jeg skal nu finde en elefanthue til Kasper og begår fejl nummer tre, ved at tro, at ekspedienten kan tale, mens hun pakker ind. Vi er to ved kassen og hun er ved at pakke en morgenkåbe ind til Fru Hansens barnebarn. Det eneste de snakker om er, hvor blød den er, så jeg synes ikke ligefrem at jeg afbryder en vigtig CO2 diskussion, da jeg spørger hvor de har elefanthuer fra Reima. Hun smiler sit falske smil og beder mig vente til det bliver min tur. Og nu kan jeg ikke holde mig mere. Jeg spørger om hun ikke kan tale, mens hun kommer tape på pakken, og med en mund så stram som en hønserøv, hvæser hun at de er ovre ved væggen. Hold nu kæft altså.

Jeg er endelig færdig i Magarøv, og skal nu forcere en bunke pensionister, som er ved at få et hjertestop over noget Le Cruset. De ligner fem fede bjørne i deres lange minkfrakker, og ligeså glade de er for Le Cruset, ligeså træls synes de, at jeg er med min barnevogn. De var ved at få deres tegnede øjenbryn helt op i det matchende mink pandebånd af bare forargelse over, at jeg kunne finde på at tage deres elevator. Helt ærligt, skrid nu ned i Mad & Vin og køb nogle fiskefilter.

Inden jeg når udgangen, køber jeg to gaver mere, og en kalender til min lille familie. Men det er som at der hviler en forbandelse over stedet, for den gled ud af barnevognen og en eller anden med lange fingre er nu en kalender rigere.

Så kære Magasin. I blev 1000 kr. rigere på mine indkøb, men husk at de agurker i sætter op i hinandens røve skal ud inden man kommer tilbage fra sin frokostpause.

Merry merry christmas.


23 kommentarer:

 1. det lyder som om du er kommet i julestemning :)

  SvarSlet
 2. Ja, det er ikke særlig god betjening du fik dig - men dit sprog i det her indlæg får man til, at tænke du måske bare skulle sætte noget julemusik på og kysse dine sønner, istedet for, at lade dig så meget gå på af det, for sikke en masse grimme ord....

  SvarSlet
 3. Ha ha, jeg synes du er sjov, det kan ikke blive grimt nok:)

  SvarSlet
 4. Ja hvad kan man sige...go calella...........Og de der minke er jo bare lidt mere end os andre...Merry fucking christmas....

  SvarSlet
 5. Magasin ER bare røv og nøgler ved juletid. Også her i Århus. Jeg elsker at du går til makronerne. Fuck de der ekspedienter. Hvad kan de egentlig? Lægge tøj sammen og spørge om de skal lægge bonen i posen. Sådan en flok hønisser!

  SvarSlet
 6. Må jeg anbefale Nørrebrocenteret ved Nørrebro Station. Ikke så fancy, som Magadut, men uden agurker. Alt under én hat, god tid, sød betjening, gaverne overstået i en ruf med smil på læben.

  SvarSlet
 7. Nogle gange skal der bandes og hvæses. Sgu!
  Jeg skal som Helle købe mine gaver i et center - det vældigt ufashionable Tarup Center. Her har de god tid på den rigtige måde og selv de teenagere, der arbejder her kan sgu finde ud af at sprede glæde.
  Men ja, de skal altså huske det der med agurken i Magasin. De må have et kæmpe lager af agurker, for de bruger de samme tricks i Magasin i Odense. Åbenbart et ansættelseskriterium...

  SvarSlet
 8. Har også haft mindre heldige indpakningsoplevelser denne jul. Hvor svært kan det være - jeg har været ved selv at overtage flere gange. Første gang undskyldte jeg dem med, at det var i starten af december, men nu har de haft et par uger til at øve sig, og man skulle tro at kø betød at de rubbede neglene, bare en lille smule i servicens navn. Næh, de unge nu til dags (hold op, hvor bliver jeg gammel...)

  Kh
  Lykke

  PS. Og en gang i mellem er det helt i orden at tage bladet fra munden og bruge grimme ord. Så får man det ud af systemet - og det går ikke ud over uskyldige. Jeg ved præcis hvad du mener, når du beskriver det. Men god service og lidt overskud skal man åbenbart lede længe after - verden er af lave - ja, jeg er blevet gammel:)

  SvarSlet
 9. Nøj hvor morsomt (i hvert fald set i bakspejlet). Jeg havde engang en lignende lag-på-skræklag-oplevelse i Kvickly. Da jeg kom hjem skrev jeg et langt klagebrev til hovedkontoret og blev derefter ringet op af butikschefen, som gerne ville troppe personligt op hjemme hos mig med undskylds-rødvin. Jeg har ikke klaget siden, for det var alligevel for slemt med hjemmebesøg ;o) A (NB: Jeg bad dem dog sende vinen)

  SvarSlet
 10. He he - endnu en grund til ikke at handle i Magasin.

  SvarSlet
 11. Tusinde tak for det brede smil, der bredte stødt over min mund i takt med, jeg læste dit indlæg.

  SvarSlet
 12. ej, bliver altså nødt til lige at fortælle om forleden dag, hvor jeg bevægede mig ind i en blomsterbutik i Waves.... med min søn i klapvogn... en ældre dame i pels og tatoverede øjenbryn blev så vred over, at jeg tillod mig at tage vognen med ind i butikken, at hun kaldte mig RAKKERPAK!! hun hvæsede faktisk af mig.ja glædelig jul siger jeg bare....

  SvarSlet
 13. Hahaha...total morsomt indlæg...selv om du nok havde en knap så morsom dag i Magasin.

  Julehilsen @nj@

  SvarSlet
 14. Gode, gamle McEinar ytrer sig lidt om Magasin/Magarøv (kært barn...) kontra Dalle Valle, hvor damerne smiler pænt til alle :-)

  Sikke en topfesen Maga-oplevelse med surt på - jeg håber, at det var de sidste gaver så, for jeg synes nu helt ærligt ikke, at jeg er stødt på en knaldgod indpakker i år (for det plejer jeg jo nemlig, eller hvad).

  Go' agurkefri jul

  SvarSlet
 15. Nogen gange er grimme ord helt på sin plads - sgu! Hader, hader, hader Maga - på alle tider af året!
  @RikkeBN - hold kæft hvor morsomt, tænk at man kan blive kaldt rakkerpak i dagens Danmark ;-)

  SvarSlet
 16. Her gik jeg og troede, at det var mig, der var galt på den... for jeg synes godt nok, at den der service er IKKE EKSISTERENDE.

  Skulle købe en cd den anden dag og spurgte ekspedienten, hvor den var at finde. Fik et surt svar, at den nok stod ved den danske musik. Sagde til hende, at der var den ikke og hvor hun så mente, at den kunne.... og mere nåede jeg ikke at sige, for så gik hun simpelt hen sin vej?!

  Jeg mener, hvis de skal være så skide sure og alting tilsyneladende er et problem for dem... så kunne de vel finde sig et andet job eller?

  SvarSlet
 17. Hold nu kæft, hvor var det sjovt! Altså. Jeg forstår, at det ikke var sjovt for dig, men der fik du altså fremkaldt aftenens store grin. (Undskyld), men altså, ha ha ha...)

  SvarSlet
 18. Du godeste en flok tøser... Hader indpaknings'service' så meget at jeg aldrig for pakket ind. Så foretrækker jeg at gøre det langsomt med rødvin som selskab herhjemme. KH L.
  ps... godt du ikke oplevede buschafførren fra helvede, som jeg kørte med den anden dag...

  SvarSlet
 19. Præcis som Lea sad jeg også og sang " og vi andre fattigrøve, vi kan gå i Dalle Valle. Her er damerne så flinke at de smiler pænt til alle" :o)
  Jeg bliver SÅ glad for at bo ( og handle) i en lille bitte by, hvor butikkerne går op i om man kommer igen - Her får vi nemlig service, skal jeg sige dig !
  Men jeg pakker nu alligevel selv gaverne ind - men det er fordi jeg hygger mig med det :o)
  Glædelig jul til dig og dine drenge

  SvarSlet
 20. De pakketøser og -drenge er forfærdelige:
  Jeg gik som dig frem til en dulle, fordi det var min tur, her er vores dialog:
  Pakketøs: Jeg skal lige tage hende her først, hendes kø lukkede.
  Mig: Okay, men det var altså stadigvæk mig der kom først (jeg havde set den anden komme og stille sig i kø).
  Pakketøs: Det er jo ikke hendes skyld, at hendes kø lukkede, fordi han skulle til pause.
  Mig: Nej, men nu har jeg bare stadigvæk ståede længere og ventede.
  Pakketøs: Det er jo ikke hendes skyld, at...
  Mig: Nej, nej, suk.

  Hvorefter jeg bliver henvist til en anden pakkeknægt, der er sindsyg langsomt og endnu langsommere går det, fordi han deler bord med en pakketøs, der er nødt til at pakke den samme gave ind tre gange, fordi hun tager for lidt papir. Hendes kommentar til pakkeknægt (og mig) var: du bliver altså nødt til at vente, indtil jeg er færdig.

  Til sidst bad jeg om at få et stykke papir, så skulle jeg nok selv klare resten...det tog også lidt tid for ham at klare det.

  Jeg tror de er instrueret i at være langsomme og ubehøvlet, så folk tager hjem og selv pakker ind.

  Glædelig jul!

  SvarSlet
 21. Det et bare magasin i en nøddeskal, jeg kunne engang knap nok få lovar bytte en gave fordi jeg var så fræk ikke at have det med i en magasin pose, dengang (omkring 12 år siden) lovede jeg mig selv at jeg aldrig ville handle der mere har ikke helt holdt det, men det er ikke der jeg handler mest.
  Jeg er til gengæld en af dem der selv pakker gaver ind og derfor synes det er sk... Irriterende at stå i en kø hvor alle skal have pakket deres gaver ind og man selv bare vil betale og komme videre....så tag dog og lav en lyn kø tænker man bare.
  Ellers synes jeg nu nok at jeg kun har mødt venlige ansigter når jeg har købt gaver i år... Også i magasin;-), så det må have været en meget dårlig dag.
  Men tak for et sjovt indlæg som gav smil på læben. Og godt at hører at du kan tage det sure med det søde ihvertfald her bagefter

  SvarSlet
 22. Alle dejlige damer. Af hjertet tak for alle jeres mere eller mere rædsomme historier om service. Jeg kan allerede se, at vi skal lave masse-demo i Magarøv. Vi starter på Kgs. Nytorv og bevæger os så videre til de andre afdelinger. Alle mand med barnevogne, een etage af gangen med hver vores gave vi gerne vil have pakket ind. Det bliver en fest uden lige. Kan I se hvordan minkkåberne allerede sveder ovr det rakkerpak, der kommer. HA! Så kan I lære det!! NÅ. Ej glædelig jul til jer alle.

  SvarSlet
 23. Jeg er med. Jeg er så træt af at købe julegaver - som nærmest pr. definition kommer med dårlig service. Næste år gør jeg det KUN online - og jeg vil selv pakke ind, jah jeg vil!
  PS: et godt tip til dem, som nu alligevel går i magarøv, så husk at elevatorerne over ved Skt Hans salen har go' plads og ikke så mange minkkåber.

  SvarSlet