tirsdag den 26. april 2011

Voksenlokker

Se godt på disse billeder.


Ville du ikke også føle dig forført af et blikstille hav, som langsomt hypnotiserede dig til at glemme alt om den ellers så smukke Amager Fælled? Jeg gør.

Hver eneste gang vi sidder hjemme i min mors stue og glor som to stumme ud over fjorden har vi samme snak. Den starter sådan her:

Thure: Jeg kunne godt bo i Vejle.
Mig: Du kan bo alle steder.
Thure: Jamen særligt her. Der er vildt gode træningsmuligheder.
Mig: (øjenbryn i panden)
Thure: Hold nu op, jeg skal jo ikke træne hele tiden.
Mig: (øjenbryn nu oppe ved hårgrænsen)
Thure: Her er da smukt, og vi kunne få mere hjælp til at passe ungerne.
Mig: Det er sandt, men hvad var det lige vi skulle lave?
Thure: Det samme som vi gør nu.
Mig: Ok så du vil pendle hver dag til Kbh?
Thure: Naaaaaaaaarj, så finder jeg er andet job, på en lokalavis.
Mig: Mmm Vejle Amts Folkeblad, herligt og hvad skal jeg så lave?
Thure: Du skal skrive bøger og alt det andet du skriver og tage til Kbh og holde møder og sælge dit talent.
Mig: HAHAHAHAHAHA. HA! Som om. Okay det kunne godt være en mulighed. Men her sker jo ikke en skid.
Thure: Hvad er det du laver om aftenen derhjemme.....
Mig: Jeg går da...nogle gange...så....Jamen det er det at man har MULIGHED for det. Muligheder du ved. Grunden til at jeg flyttede fra 7120 og til 2300. Der er er verden til forskel på de postnumre.
Thure: Vi behøver aldrig at se nogle af dem, der bor i Vejle.
Mig: Jamen butikkerne er så kedelige. (Jo de er Vejle).
Thure: Men de har god service.
Mig: Sandt. Men helt ærligt....

...Og sådan bliver det ved og ved og ved. Og hver gang fjorden stikker sin forførende hånd frem, skal jeg virkelig holde godt fast i Lorteøens rygrad. Jeg flyttede derfra for 15 år siden for aldrig at vende tilbage. Og jeg ved godt hvorfor jeg flyttede. For jeg anede ikke hvad jeg skulle lave. Men jeg bliver også blød på Morten Korch måden, når jeg ser ungerne rende rundt ved fjorden og lege. Så får jeg så meget græsstrå i mundvigen og må svinge mig i lygtepæle og bryde ud i sang.

Potato-Potato.

34 kommentarer:

 1. Jeg er jo en af dem, der er flyttet den anden vej. Til Vejle. Væk fra mormor og morfar i Århus. Eller ok ikke helt Vejle, men Jelling. Men jeg arbejder i Vejle. Og ved du hvad - Din Thure har ret! For når jeg taler med veninder, der har bedsteforældre lige rundt om hjørnet, så har de jo langt større muligheder for at gå ud og gøre voksenting, gå i biffen osv ... og lige med hensyn til Vejle, så siger jeg det bare lige stille her:

  Robers Isbar!

  Man kan vænne sig til meget, selv i Vejle :)

  Kh Helle

  SvarSlet
 2. Haha Helle, måske skulle jeg få mit gamle job som ispige i Roberts Isbar tilbage ;-) Det var da en idé. Det er også fint at ungerne nemmere kan blive passet, men der er så meget herovre som man ikke kan i Vejle og omegn.

  SvarSlet
 3. Hej - jeg er flyttet ud af København - og er nu (efter 4½ år) på vej tilbage... hurtigt! Mulighederne - jeg siger det bare :-)...

  Cecilia

  SvarSlet
 4. Jeg er igennem den samme mølle, når vi er i sommerhus i Sverige. Ej, kunne vi ikke flytte på landet? Stilheden, morgenlyset, børnenes pillen i sten og jord. Min kæreste er hådnakket. NEJ. Og selvom jeg måtte fiske et brugt kondom op i barnevognsskuret, da vi kom hjem, så elsker jeg også Vesterbro.
  Tror desuden, vi ville komme så meget i knibe, hvis vi ikke lige kunne suse i kiosken efter en liter mælk og nogle havregryn, når vi igen har været blanke med indkøb.

  SvarSlet
 5. ... Og jeg er så den, der er flyttet ud af byen. Væk. Kan sende min datter i en børnehave midt i skoven lige ved stranden, og hun skal ikke bumle af sted i en bus, der har afgang fra stenbroen. Vi kan cykle dertil med fuglefløjt, bølgeskvulp og knald på farvepaletten. Vi har også muligheder. Vi kan vælge dem mere fra og til, som vi ønsker. Vi kan stadig gå i børneteater, spise brunch på café eller gå til en koncert (og jeg kan tage til Odense og lytte til Maren og Annamette i næste uge. Det er vi nemlig en flok provinsmødre, der har aftalt at vælge til som en mulighed :) ). Vi overvejer nok mere, hvad vi vil og ikke vil - og det er sikkert godt for vores pengepung. Og den glemte liter mælk kan vi købe tre kilometer herfra. Vi kan derfor også hurtigt få fyldt køleskabet op, hvis vi trænger ....

  SvarSlet
 6. Meget velkendt dilemma. Er midt i "idyl-uden-for-århus vs. amager"-diskussionen. Og synes det er svært, når man ikke er foredrags-talent-halløj-typen, men bare en almindelig, dødelig journalist, der ikke helt orker Vejle Amts Folkeblad. Hm.

  SvarSlet
 7. Samme evige diskussion i vores familie. Vejle versus Amager, hvor meget hus kan man få for pengene, hvordan fisan skal men tjene de der penge og hvor meget bedre vil ens liv egentlig blive med børnepasning lige i nærheden. Når næste skud på stammen melder sin ankomst tror jeg vi prøver at tage en endelig beslutning. Hvis der mod forventning skulle komme to, har jeg lovet min mand at Vejle vinder.

  SvarSlet
 8. Måske butikkerne er kedelige i Vejle, men i Silkeborg! Wauw det er virkelig en shoppingby der er på vej frem!
  www.t.i.n.g.dk blandt andet denne!
  Og så er der mange jyder der også gerne vil have glæden af dig!

  SvarSlet
 9. Boede i Århus C.

  Vi stillede os selv spørgsmålet: Hvor vil ungerne trives bedst?

  Så først blev det Åbyhøj (forstad til Århus), nu er det blevet 8382 Hinnerup (15 km fra Århus).

  SvarSlet
 10. Vi har gang i 2700 forstad vs 5000 provinsby. Det bliver et kompromis ligegyldigt hvad vi gør. Forstaden har (næsten) en urban følelse og ganske kort til indre by. provinsen har til gengæld billige m2 og bedsteforældre i lange baner. Vi har besluttet os og slagplanen hedder nu: find job på fyn, sælg (usælgelig) 2 v'er i forstaden, find hus på fødeøen, lev lykkelig til vores dages ende.

  SvarSlet
 11. Ihhh - der er altså også smukt i Århus! Og jeg gir kaffe - og garanterer udsigt uden strå i munden. Jylland er altså ikke så dårlig igen :)
  - og jeg tar det lidt step by step. Først Århus C, så Århus V - nu Lystrup. Er 10 km fra midt skønne centrum og kan faktisk godt trække vejret alligevel.

  SvarSlet
 12. Well, som en der er stuck i verdens røv (læs: 5000 Odense) så er jeg nødt til at sige, at det kan lade sig gøre.

  Men vil faktisk vælge Vejle frem for Odense anytime! Og der er faktisk federe shopping i Vejle, flere muligheder og frem for alt, politisk vilje, til at det skal være et udviklingsområde.

  Det er ikke længe siden påhæng og jeg talte om vi skal rykke fra Odense til Vejle, fordi der absolut intet sker på Fyn.

  Problemet med Vejle er jo bare, at det er den helt forkerte retning, når man helst bare vil til København... :-)

  SvarSlet
 13. Uhhh...den er svær - og farlig - og...jah! Totally get it, men heldigvis er mine forældre flyttet fra Vejle, så jeg(vi) skal ikke overveje det helt så seriøst.
  Tror faktisk at jeg vil gøre det. Er du bange for at miste street credit? Tænk på Anne Kristine - synes da at hun gør det supert fra den jyske hede!
  Tænker lige langt: der er plads i børnehaverne i 7120, der er helt OK skole i byen - og jeg vil næsten mene at Vejle har 2 virkelig gode gymnasier (jeg vil så vælge Rosborg fremfor Rødkilde, men yadayadayada...). Kolding er ikke så langt væk (dog er 30 km nok meget når man bor i Vejle og skal føde i Kolding, men skal I ha' flere børn?!). Århus er heller ikke så langt væk - og der er juleshopping i Hamborg. København - 3 timer i bil?! Årskort til Legoland og Giveskud.

  Men - så igen. Jeg kan godt se alle de positive ting - for det er nemlig ikke mig, som seriøst skal overveje det...Jeg sidder bare i 2100Ø og er pisseklog - og flytter under ingen omstændigheder fra Kbh (så du/I må gerne overnatte hos mig når vi flytter i hus...inden for de næste par år)

  SvarSlet
 14. Vi havde også dette "problem" for et par år siden. Vi boede også i 2300 og elskede mulighederne metro, strandpark og fælled gav os. Dog var vi ved at gå til over muligheden for at bo på mere end 60 m2...

  Vi nåede 15 km nord for københavn - så var mit max nået. Og nu - 4 år senere - ja, så savner jeg overhovedet ikke byen. Jeg brugte den jo heller ikke til sidst men lige som dig, holdt jeg stædigt fast i muligheden!!!

  Kunne sådan set sagtens være flyttet længere væk i bagklogskabens klare lys, byen kan man jo stadig nå med regional tog! Vi lever jo et andet liv end før ungerne kom - byture med tøserne, et hurtigt cafe besøg, spontan shopping i one-off butikker og andre fede ting ved KBH, ja det sker jo alligevel ikke i samme omfang som før vel?

  Syntes I skal lave en ærlig oversigt over hvor mange gange I har brugt KBH på noget man ikke kan i Vejle de seneste 2 år. Tænk så 5 år frem - er det så lige attraktivt? Vi bliver jo heldigvis klogere jo ældre vi bliver - eller er det omvendt?

  Uanset, tror jeg på at man skal skide de "rigtige" løsninger et stykke og gøre hvad der passer en selv og ens familie. Landlig idyl er jo ikke for alle - ligesom 2300 er en stor mundfuld for andre!!!

  SvarSlet
 15. ih hvor er det bare en samtale der florere i mange små amagerkanske hjem... for vi har også samtalen.. men hvor skal gemalen arbejde når han nu har fjumrede igennem 3 akademiske udd uden så meget som en bachelor... næh vi blir nok lidt endnu

  SvarSlet
 16. Men altså. Er det ikke mere følelsen end fornuften, der skal afgøre det? Forestiller mig bare, at der nok er højere til loftet i Kbh. på mange planer. Natur og ro hører lidt weekender og ferier til i mit univers, så hvad med et sommerhus i første omgang?

  Hilsen Caroline

  SvarSlet
 17. Jeg flytter til indre København her til sommer, efter at have prøvet lykken med eget hus og have, og kan ikke vente med at komme VÆK fra det forstadsmonster, som har ædt flere af mine bekendte og veninder, og gjort dem til zumbadansende hyggeracister, med egen flagstang, snorlige hække og indestængte lyster, som kun får lov at få - lidt for meget - afløb, når sprutten går ind. Selvfølgelig ender det ikke sådan for alle, men truslen alene får mig til at flygte alt hvad jeg kan.

  SvarSlet
 18. okay!
  jeg er flyttet for 10 år tilbage fra 2100 til 4534.
  Dejlig natur og IKKE min Mor henne om hjørnet.
  butikkerne er så som så her men i Holbæk?
  wauw
  om jeg savner kbh?
  Lidt.. men flytte tilbage? Nej tak
  Besøger jeg tit "den pukkelryggede" trods den lange transport ? tit nok synes jeg!
  do it!
  Siger jeg bare.
  knus

  SvarSlet
 19. Ydrks, der er pænt! Får vi snart et nyt indlæg, så vi slipper for lokkerierne? Jeg elsker også de helt igennem sjældne gange, mulighederne faktisk bliver en realitet.

  SvarSlet
 20. aj sådan nogle samtaler ham min mand og jeg Konstant!! Det handler bare om hvorvidt vi skal flytte fra 1129 kbh k til 2300 kbh s med have og Morten Korch, eller omvendt(laaaang historie!!).

  Men altså Vejle...nej, nyd det når I er på ferie! Det med MULIGHEDERNE er så vigtigt! Visheden om at Hvis jeg nu vil på museum en dag, så ér det der faktisk i cykelafstand.

  Jeg elsker den der Muligheden!!

  SvarSlet
 21. Goodness!!! Så mange kommentarer. Jamen vi har da allerede til en mindre landsby. Jeg ser 0611 Blogville for mig.

  Men TAK for jeres indputs, vi burde lave en timeshare ordning, som kunne køre i turnus alt efter hvor meget noia man får af hhv. land og by.

  ;-)

  SvarSlet
 22. Uh her er vi heldigvis enige min mand og jeg. Overveje kort hus men endte op med at købe nabolejligheden og så sammenlægge - det gør vi så på tredie år men elsker bare at bo lige midt på Nørrebronx. Bruger vi byen - ja og nej vi bruger vores nabogade Jægerborgsgade rigtig meget og så det, det med at hvis man lige få lyst til at gøre noget - så kan man gøre det og ikke skulle planlægge det lang tid i forvejen.
  Elsker også at vores datter bare kan rende rundt nede i gården og har en masse legekammerater og så elsker jeg at vi bor et sted, hvor der er en blandet boligmasse - altså hvor vi ikke alle sammen ligner hinanden.
  Så vi forlader aldrig Nørrebro - faktisk har vi aftalt at ende vores dage på den modsatte side af gade over på Assistens - den skønneste skønne af kirkegårde:-)
  Personlig vil jeg heller bo i kultur og tage ud i natur end omvendt - men sådan er vi jo så heldigvis så forskellige:-)

  Mia

  SvarSlet
 23. Jeg tænker det samme hver gang jeg sidder i mine venners hus med udsigt til Vejle fjord - men mindes så også alle de gange jeg har cyklet op af store og lange bakker i Vejle som ung... Der er næsten lige så langt fra på cykel fra den ene ende af Vejle til den anden - som fra KBH til Vejle i bil/tog i min optik!

  Kan du ikke starte med at finde ud af om sådan en udsigt overhovedet kan købes hvis i skulle flytte...

  SvarSlet
 24. Ha ha. det er bare fordi solen skinner, så bliver man sgu så blød i knæene. Så kunne selv sønderjylland blive et emne. Hold fast i lorteøen, så er der ikke så langt til alt det sjove, du alligevel ikke har tid til:)

  SvarSlet
 25. Jeg er frisk på en timeshare-ordning, Annamette!

  SvarSlet
 26. Don't. Just don't. Først bliver du kedelig, så bliver du skilt, så hooker du op med en gammel bartender fra Seven Oaks, så mister du dine superpowers.

  SvarSlet
 27. F*ck hvor er der mange fordomme om folk fra Vejle og omegn - fordomme om livet i provinsen. Ak ja ... og det bekræfter jo bare alle mine fordomme om livet i storstaden ;-)

  Tidl. vejlenser - så tilflyttende odenseaner og nu bosiddende i Herning. København er kun 50 minutters flyvning væk. Hurtigt ud - og hurtigt hjem igen! Heldigvis ...

  SvarSlet
 28. Hørt, Monica! :)

  Der er nogle, der slet ikke ved, hvad de går glip a'. På den rigtige side af Storbælt - det er der, livet sagtens kan leves - og også her har vi magiske mulighed og fantastiske oplevelser at give vores børn. Prøv det dog, for filan!

  SvarSlet
 29. Årrh Vejle <3
  Den mest fantastiske by i DK, og her er altså muligheder - sagde hende der lige har ladet sig overtale til at prøve det der Kbh af..

  SvarSlet
 30. Jeg kommer fra Vejle-egnen, hvor jeg blev født ude 15 vestpå i flækken Nørup i 1953, hvor en stor del af min familie stadig bir.
  Min kone kommer endnu længere ude fra landet i nærheden af Ringkøbing. Vi mødtes for 17 år siden i Kbh, efter begge at have boet her mange år, og flyttede sammen i en tre-værelses ved Nørreport, da vi fik den første, som nu 13. Da den næste var på vej, begyndte vi at se os om efter noget større. Og endte med en 8-værelses på Indre Vesterbro på "Vesterbro Søfront" ud til Sankt Jørgens Sø, da vi havde besluttet aldrig mere at skulle uden for Søerne.
  Vi bruger byens muligheder hele tiden, og gjorde også, da børnene var små. Går f.eks. spontant i biografen efter aftensmaden, hvor der er et udvalg på ca. 40 biografsale inden for 10 minutters gang. Inden for samme gåafstand har vi 6 supermarkeder, specialbutikker, et væld af restauranter osv.
  Vores jyske familie spørger, hvad børnene laver inde midt i Kbh? Jo, de fanger haletudser neden for vores vinduer i de små damme på Svineryggen på vestsiden af Sankt Jørgens Sø. Vi har en fantastisk udsigt over Søerne med svaner, blishøns, toppede lappedykkere, troldænder osv. osv. På et kvarter er vi ved stranden, eller i den vilde natur på Vestamager, eller i skoven, med Metro eller S-tog.
  Og vi kan klare os fantastisk uden bil. Vi går og cykler til arbejde. Alle børnenes fritidsinteresser med teater, tegneskole, fritidsklub, karate ligger inden for 2 og 5 minutters gå-afstand. Så vi bruger ikke, som vores familie ude på landet, timevis på transport af os selv og børn hver uge.

  Vi synes vi bor i den bedste verden af alle, og intet, INTET, kunne få os til at skifte den ud med noget mindre urbant!

  SvarSlet
 31. Om mig selv: Nørup, ja det er vi nogle der kender. ;-) Altså hvis du kan fremtrylle en 8-værelses ved søerne så er vi dem der er rykket ;-)

  SvarSlet
 32. OK, kender du Nørup? Jeg blev, som sagt, født der i 1953 (på Nørup Mølle) og boede der, til jeg flyttede til Århus for at læse i ´72.

  En 8-værelses ved Søerne "fremtryller" man ikke, men køber!

  Vi var dog så heldige at finde én i dårlig stand i en ejendom i endnu dårligere stand i 1999 til 1,6 mio kr. Men det er nok ikke muligt i dag, uanset stand!

  PS: Billedet er fra vores tagterrasse :-)

  mvh
  Erik Willumsgaard

  SvarSlet