onsdag den 28. september 2011

Klumme fra 24 Timer (sidste uge)

Holdeplads for tøffelhelte

Ikea i Australien tester den nye idé med at lave et særligt opholdsrum for mænd. Læs om dette spændende fænomen i dagens klumme

Vores allesammens Ikea er nu kommet op med en service, som på alle måder topper fire-reoler-for-en-10'er-konceptet. Ikke nok med, at vi kan få billige møbler og softice at køre hjem på, nu kan man som kvinde få passet sin mand. Ja. Du hørte rigtigt. Få. Passet. Sin. Mand.

Ikea i Australien tester den nye idé med at lave et særligt opholdsrum for mændene, mens deres koner og kærester render rundt og leder efter dækkeservietter og fyrfadslys og den rigtige farve til den nye sofa.

Det foregår sådan, at når parret ankommer til Ikea, så kan manden 'afleveres' i opholdsrummet og hygge sig med fjernsyn, spillemaskiner og gratis hotdogs i 30 minutter. Mandens partner får nemlig en bipper med, som efter 30 minutter blinker og bipper for at fortælle, at det nu er tid til at hente manden igen.

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal mene om det. Men jeg synes, det er virkelig skægt på den helt sære måde. Én ting er at starte konceptet med mandepasningen. Noget andet er, at de muligvis har øjnet et behov fra kundernes side. Men hvordan? Har mændene ligget helt deprimerede på en sovesofa med et duftlys oppe i røven, eller har de bare set en flok kønsløse mænd traske rundt som søvnige æsler i flok? Jeg ved det ikke. Men jeg ved, at jeg på ingen som helst måde kan slæbe min egen mand med i Ikea, på shoppetur i indre by eller på lagersalg. Der ville gå fem minutter, så ville han stå og trippe utålmodigt, kigge på klokken, så lige præcis dét er vi enige om at gøre adskilt.

Jeg har altid undret mig over de mænd, der sidder på en puf i en eller anden tøjbutik og glor ned i deres telefon, mens konen eller kæresten står og prøver 400 stykker tøj i et prøverum og en gang imellem stikker hovedet ud og stiller spørgsmålet: 'ser min røv stor ud de her bukser?' Kan vi ikke godt aftale at holde op med det? Og kan vi ikke også godt aftale, at medmindre mændene holder virkelig meget af at blive passet i Ikea, så bliver de hjemme? Og kan vi så ikke også godt aftale, at alle de mænd, der hader shopping, Ikea, prøverum og antikke loppemarkeder i provinsen, de åbner så munden og siger: 'NEJ! Jeg gider ikke tage med. Bum.'

15 kommentarer:

 1. Nej hvor fedt!
  Vil det sige at min mand kan aflevere mig i en blød stol næste gang han vil i IKEA?
  Har de også tegneserier?
  Ved du hvilken IKEA det var... syntes ikke jeg har set noget om det her i Melbourne.

  SvarSlet
 2. Oh my gawd. Topmålet af samfundskastraktion er nået. Onde mor har vundet. Jamen det har hun jo. Dæk sig! Ind og æd en hotdog mens jeg går rundt mellem bloklysene og ejer hver en tøddel af din stolthed.

  Men tænk hvis man nu ville lave lignende rum for kvinder hos bilforhandlere. I sportsbutikker. i... whatever. Der er så meget kvinder ikke forstår - rum. Så skulle I satme høre os ramaskrige om forskelsbehandling og chauvinisme.

  SvarSlet
 3. Hæhæ, tak for et godt grin!! :O)

  SvarSlet
 4. Ej, så skal vi også til at diskutere hvem der må komme i opbevaring - eller måske ham den søde faktisk vil foretrække at få lov til selv at tømme hylderne. Hm, vi mangler faktisk bloklys, men det tager så lang tid at komme derud med Cityrail...

  SvarSlet
 5. hmn, må min mand så godt opbevare mig derude mens han shopper? Eller er det forbudt for damer? Skal han bare sende mig ind i kuglerummet som han plejer?
  Spøg til side, hordan kan det på nogen som helst måde være acceptabelt at behandle sin partner som et barn (både den ene og den anden vej) og hvorfor anses det som helt normalt? Det er da mere sørgeligt end det er sjovt.

  SvarSlet
 6. Og her kan manden så parkere konen, når HAN er den i forholdet, som vil i IKEA http://www.konepasning.dk

  SvarSlet
 7. http://fuhrmannfordig.blogspot.com/2010/10/konepasning-nyt.html

  SvarSlet
 8. Årh, her troede jeg så lige, at jeg var hurtig! Pis.

  SvarSlet
 9. Ja du skal lægge dig i selen. Men du er undskyldt for du var jo ikke født i oktober 2010.

  SvarSlet
 10. Jeg synes det er så sørgeligt at parforholdet har udviklet sig, at alt skal gøres i fællesskabets hellige ånd. Må et hvert menneske ved sine fulde fem selv tage ansvar for sit eget ve og vel. Jeg synes overhovedet ikke det sjovt med " mande opbevaringsrum" jeg synes det er meget trist. Det næste bliver vel at vi kan parkere ham ved en lygtepæl ude foran Irma...

  SvarSlet
 11. Håber ikke at Manland ligger lige ved siden af Lost&Found...nogle kvinder kunne jo godt tage fejl når de aflevere den bedste halvdel...

  ...og hvis det kommer til DK så skal ligestillingen jo sikre at der også er et "tøseland" i THHansen. Og Silvan. Og...

  @pernille - det er Sydney

  SvarSlet
 12. Aj, på en måde er det spændende ... Kunne man ikke forestille sig sådan en form for manderoulette? Altså man indleverer et styks mand til IKEA, og så får man et styks mand udleveret sammen med det skab, som man har købt. Sådan en form for manderotation? Det ville da modvirke kedelig rutine i parforholdet.

  SvarSlet
 13. Fuck jeg tror der bliver kamp blandt lesbiske for at være manden. Lige der. Jeg elsker at gå i Ikea, men når jeg går der med en kæreste skal jeg jo gå og tage stilling hele tiden. Hvis jeg går der alene som single, jamen så går jeg efter det jeg ved jeg vil have, og nyder at få nye indtryk. Men hvis jeg går der med en kæreste og hun kan li noget jeg ikke kan li, så gør jeg det jo til et problem. hmm. Hvad var det nu lige jeg skrev i "Alt om dig" i dag.
  Men altså er mændene lige glade med hvordan deres hjem ser ud, jamen så kan jeg ikke se en mand overhovedet skal i Ikea.
  Men hvis en mand er single, så er han vel ikke ligeglad?

  SvarSlet
 14. Vær hyldet. Har heldigvis giftet mig med en rigtig en af slagsen (læs: en der TØR sige fra)
  Win win - jeg får lov til at bestemme indretning :)

  SvarSlet
 15. Jeg tœnkte straks om der var mœnd der ikke var belevet hentet? Men så så jeg Knirke's kommentar, og det er sgu da en skide god ide mand!

  SvarSlet