søndag den 23. januar 2011

Pelsdyr

Jeg lovede jer et indlæg om pelse. Minkpelse. Og nu da klokken er 2.5 time i mandag, så må jeg hellere få det postet.

Nogle gange glemmer jeg som mor. At få taget det lange dejlige bad, hvor jeg leger wellness på Ole Henriksen måden og skrubber sig ind i dejlige aromaterapeutiske olier og hører rockmusik imens (jeg ved ikke med dig, men det fungerer bedst for mig sådan og ikke for meget pan-fløjte). Jeg glemmer at skide hul i det hele og tage til London. Eller Rom. Eller Island.
Jeg glemmer at dyrke den sport, der skal gøre min krop spændstig og jeg glemmer at spise det mad, som gør mig ikke-stresset og ikke-hidsig. Jeg glemmer at læse den bog, som jeg i 100 år har villet i gang med og jeg glemmer at tjekke nye hjemmesider. Jeg glemmer at køre en tur ud i det blå uden at vide hvorhen og jeg glemmer at det er alt alt for lang tid siden, at jeg har besøgt en kær veninde i Sverige. Jeg glemmer at jeg godt kan lide at sidde og tegne og dimse og jeg glemmer at jeg elsker at kigge på galla-kjoler på nettet.

Engang var jeg intet andet end spontan. Det kan jeg ikke anbefale, men jeg handlede. Gik til højre uden at vide hvorfor. Og lige præcis dén fornemmelse har jeg sindsygt meget brug for ligenu.

Og lige præcis derfor var det så skægt at opleve min mor, som kom til at gå ind i et pelsforretning og kom til at købe en pels. 'Jeg har gjort noget helt gak Mette', sagde hun mens hun hyperventilerede og havde opspilede øjne. I et sekund tænkte jeg, at hun havde pansat hele sit liv for at rejse til Borneo og blive orangutangekspert. 'Jeg har fandme købt en pels', gjaldede hun så ud over hele Nimb, hvor vi spise aftensmad. 'Bare på beløbet du', grinede hun videre og tømte sit tredje glas vin.

Og mens jeg sad der og kiggede på dyret tænkte jeg, at det fanden galemig er på tide, at jeg gør noget. Bare noget.

8 kommentarer:

 1. Kœft hvor er du sjov!
  Og betyder det så at du kommer til London eller hvad?
  Mx

  SvarSlet
 2. Glæder mig seriøst til at læse om hvad det så er DU gør. Bare lad det være halvt så sjovt som det der ikk??
  - Og by the way. Rødvinstippet hjalp en lille smule. Bare pokkers virkningen er så kort, så skriver mig nok snart på Botoxlisten....

  SvarSlet
 3. ok - jeg vil også gerne gøre noget.
  Hvad skal vi gøre?

  Vi kunne se om det virkelig er rigtigt at vingummi bamser bliver store, hvis man lægger dem i vand natten over?
  Eller?

  tror det er det min træthed kan strække sig til lige nu - men det er eddermanme også meget. Jeg skal jo handle og alt det der, først...

  Jeg vil gerne høre mere om, hvad du vil?
  KH C

  SvarSlet
 4. Åh ja, hvem glemmer ikke at trække vejret, midt i moderskabet.... ;-)
  Tak for smilet!

  SvarSlet
 5. Thumbs up! Jeg har haft samme tanke i de sidste par uger - og jeg er så småt begyndt at øve mig. I går gik jeg f.eks. i seng uden at børste tænder. Satser på, at denne anarkistiske handling er begyndelsen til noget STORT!
  PS: Hils din mor og sig tillykke med dyret :-)

  SvarSlet
 6. Well, knock yourself out!

  /Lene K

  SvarSlet
 7. Prøver stadig at nå forbi Fuhrmann, som skriver om pels. OMG! Jeg må også gøre noget!!

  SvarSlet
 8. Well, kender følelsen. Og sidst den rumsterede i min krop "kom jeg til" at sige mit gode, faste velbetalte job op.... Uden nogen som helst tanker, planer eller andet at falde tilbage på!
  Det var måske liiiige spontant nok - men jeg har faktisk ikke fortrudt, det giver virkelig følelsen af at tage hånd om eget liv. (Og så ignorerer vi lige hvordan man bliver jaget rundt i dagpengesystemtet!)
  Glæder mig til at høre hvad du finder på!

  SvarSlet