torsdag den 20. maj 2010

Jydebussen

Jeg skylder jer et busindlæg. Rapporteret fra Jylland. Kommer her:

Min mor bor i Vejle ved Strandvejen, så den bus, der kommer derude kører to gange i timen. Det er et no-stress kvarter, jeg så jeg var meget spændt på om nu også chaufføren var en no-stress type. Det var han.

Jeg undlod at vifte med arm, barnevogn og baby bare lige for at tjekke om det nu også er nødvendig og korrekt færdsel for at køre i bus. Det var det ikke. Han forstod det lille hint, at når nu der står en mor ved et busstoppested, så er det sgu nok fordi hun skal med.
1 point.

Da jeg skal ind i bussen bliver den kørt helt ned til asfalten. Nærmest. Så jeg kan rulle ind. Ligefør at den røde løber kunne have ligget der.
1 point.

Chaufføren VENTER med at køre til vognen er på plads, så jeg stille og roligt kan gå op og vise min billet.
Han får 2 point fordi vi undgik en-mor-hænger-og-dingler-i-stang-og-forsøger-at-sætte-vognen-på-plads-mens-barn nr. 2-undgår-at-blive-skudt-ned-i-bussen-som-en-raket-scenariet.

Turen ind til Vejle by foregår stille og roligt, og jeg er lige ved at tro, at jeg er kommet til bussernes perleport, men da jeg vil lægge benene over kors, rammer jeg en forbigående dame, og hun giver mig et dræberblik af rang. Mens hun stønner. Seriøst. Jeg snittede hende bare. Men hun blev simpelten så rådden sur, at bukserne trak sig op i røven.

Men det var jeg næsten glad for. Ellers ville denne bustur have været alt alt for perfekt.

7 kommentarer:

 1. Åh ja, det er de de gør i Jylland: De stønner, når noget går dem imod. I København RÅBER de.

  SvarSlet
 2. Det er dét jeg si'r Annamette - flyt til provinsen!!! Alene busturene er det hele værd! Og den sure dame? tsk tsk tsk...vel en sur tilflytter, der endnu ikke er blevet afklimatiseret?

  SvarSlet
 3. He he he....måske hun havde en hæmoride.

  SvarSlet
 4. ha-ha griner indlæg, det er dejligt med en fantastisk humor! Den bustur finder du nok ikke i København, så jeg må vidst snart på landet og kaste mig rundt i busruterne for at få en lige så fed oplevelse - Tak fordi du gad dele den med os.

  SvarSlet
 5. fin historie, griner endnu! Sjovt så forskellig man er, bare 100 kilometer væk fra "storbyen".

  SvarSlet
 6. Måske er det mere en Vejle-ting end end generel Jyllands-ting med sådan nogle servicemindede buschauffører. Det foregår i hvert fald ikke heeeelt på den måde, når man har en barnevogn med i bybussen i Skanderborg. Men måske er vi bare så tæt på Århus her, at chaufførerne har fået storbykuller...

  Hov, fik jeg lige kaldt Århus en storby dér? Hahahahahah! ;-)

  SvarSlet