torsdag den 27. maj 2010

Et godt råd


Jeg har lige købt denne bog, som jeg glæder mig meget til at stikke snuden i.

I morges så jeg et interview med Fay og Maise, og til sidst spørger venlig morgenvært, Ida Wohlert, med store forventningsfulde øjne, hvilket godt råd Fay Weldon vil give til alle os kvinder.

Stilhed. Jeg venter i spænding. Hvad kan det mon være?

'Jo', siger hun, 'jeg vil råde kvinderne til ikke at få børn. Og HVIS I skal have dem, så få dem for guds skyld tidligt.'

Den kan vi så lige tygge lidt på.

12 kommentarer:

 1. Et eller andet sted er det svar da lige paa kornet! I hvert fald hvis man gerne vil have et sorgloest men ogsaa (min personlige erfaring) lidt mindre indholdsloest... Og det der med at faa dem tidligt, har hun da ret i. Taenk at vaere 70, naar de (endelig) flytter hjemmefra...

  Hilsen 31-aarige Line, mor til to paa 4 og 2.

  SvarSlet
 2. Hmmmm.... hmmmm.... smager paa det... hmmmmm... altsaa hvis man bare kan tage til Barcelona lidt engang imellem uden nogen der har en mening om hvad man skal saa synes jeg nu egentlig at opgaven er OK! Med opgaven mener jeg jo saa det at vaere mor... men ok jeg har jo altsaa osse kun een.. og synes oz at det er nok!
  Mx

  SvarSlet
 3. Tænk en gang hvis man havde været et sted i livet, som 20-årig, hvor alting flaskede sig og der ligefrem var råd til børn, plads (bolig) og ikke mindst at manden var der. Så var jeg også gået i gang langt tidligere.

  SvarSlet
 4. Fuk! Jamen, så må jeg jo sende de to, jeg har, tilbage! Prompte og mæddevuns. Så kan det være, jeg bliver lidt lykkeligere. Tak, Fay.

  SvarSlet
 5. Så er der da endelig noget jeg har gjort rigtigt!
  Men altså, jeg må jo indrømme at der er noget om snakken - jeg kan godt høre og mærke at jeg ikke syntes det var ligeså hårdt at have 2 små børn som mange andre fortæller. Og jeg ser og snakker edderbankme med en del forældre som zoneterapeut med speiale i børn.
  Men åh-åh hvis jeg vil ha' flere skal jeg jo så skynde mig :-)
  Men jeg havde også manden (og har ham endnu)uddannelsen kom senere, og huset venter vi stadig på.
  -Anna, 27 år, mor til Victoria på snart 7 og Lucas på 5

  SvarSlet
 6. Jamen... Er det rigtigt? Ville flere give det råd fra sig, hvis de kunne komme til det uden at skamme sig?

  Jeg er 38 og overvejer om jeg skal have barn.

  SvarSlet
 7. Tak for tippet, den må jeg se om jeg kan få fingerende i :- )

  SvarSlet
 8. Kan du ikke vende tilbage og fortælle om den er god? jeg har forsøgt at finde den på biblo men den kommer først om lang tid, og det er lidt ærgeligt at købe den, hvis den ikke er god :- )

  SvarSlet
 9. Lene: Hvis jeg var dig så tror jeg at jeg ville få et barn så snart som muligt og holde det til det ene barn. Jeg er lykkelig for mine to, men har aldrig været typen der sukkede efter et barn. Har heller aldrig været skruk, nærmere skræmt. Om jeg er blevet lykkeligere: nej. Men jeg synes mit liv har mere indhold. Jeg savner friheden så vildt, men når ens barn krammer en og siger at de elsker en, så er det så rørende. At et lille menneske er så afhængig af alt hvad man siger og gør. Det er en livsopgave som er helt vildt lærerig. Børn er den bedste gave i at leve. Den er hård, men ubetalelig. Og du bliver så fucking effektiv til at arbejde. Jeg når det hele på den halve tid.

  Rina: Køb den! Vent ikke, den er alle 249 kr. værd. God læselyst.

  SvarSlet
 10. Jeg vil lige trykke 'like' på din kommentar, Annamette! Jeg er nemlig helt enig i dine observationer om børn/lykke/indhold. ...når jeg er i babybio føles det lidt som om, jeg har fået mig selv tilbage et kort øjeblik - og så er det tilbage til bleskift, gråd, gentagelser a la 'stop med at æde smør fra pakken med fingrene!' . Til gengæld fik jeg så også det første 'jeg elsker dig, mor' for et par dage siden, og så er det bare det HELE værd.

  SvarSlet
 11. Ja, sådan tager jeg mig også i at tænke om mine yngre ansatte. Få nu de børn, du skal have for fanden, så vi kan komme videre i teksten her. Men helt ærligt - kommer børnene ikke, når vi og de er klar? Jeg tror ikke, at hverken Fay eller jeg kan ændre på det.

  SvarSlet
 12. Helt ærlig, jeg synes hun har ret, og jeg synes hun er pisse-modig at sige det - med fare for at fornærme alle os midt-trediverne mødre. Jeg synes selv jeg var for gammel (37 og mor til to på 6 og 2), men manden skulle jo findes først... Vi bestemmer jo ikke helt selv, hvordan tingene flasker sig, og hvornår tiden er inde (her tænker jeg på at have manden og begge have lyst - ikke penge, plads, uddannelse osv.)
  Jeg kunne have skrevet din kommentar til Lene, Annamette. Er fuldstændig enig. Det er den største udfordring i mit liv, at jeg har valgt at indskrænke min personlige frihed - og det er ikke altid det vejes op af gaverne ved at have børn. Men selvfølgelig gør det nogen gange, og ind i mellem er det også ren lykke, som jeg ikke tror jeg havde kunne opleve på andre måder.
  KH

  SvarSlet