søndag den 30. august 2009

Fra tre til fire

Drengene chiller i sofaen.


Mig og Lillebror


Englebarnet


Præmiegrisen fremstilles for sundhedsplersken


Første møde med lillebror

Jeg siden fredag morgen forsøgt at komme til tasterne. Det er først lykkedes nu. Det vil sige. Jeg sidder med Jeppe på skødet og skriver med een hånd. Meget sigende for vi har haft hænderne fulde af børn siden i mandags. Og hvordan var det så, at blive mor igen?

Fantastisk. Helt helt himmelråbende vidunderligt på en stille og rolig måde. Kejsersnittet var en så fin oplevelse, at selv det at ligge viklet ind i følelsesløse skanker og slanger overalt, var okay. En smule sært, at de hælder hele maven ud på et sterilt bord, og propper det ind igen. Og at ens mand render rundt i operationstøj og ligner en fra Greys Hvide verden OG at der iøvrigt pludselig ligger et barn på et bord ved siden af, så var det der planlagt sectio sgutte at kimse af.

Gjorde det ondt? Lad mig bare sige, at jeg var utrolig gode venner med hende Ketogan-damen. Jeg havde sagt ja til at være med i et smerteprojekt, hvor man tester, hvor smertefri man kan få de opererede, så hver time kom der en sygeplejerske med et lille målebånd, hvor jeg så skulle sige fra et til ti, hvor ondt jeg havde, og hun var bestemt heller ikke karrig med at sørge for smertestillende. Så bortset fra et bad-trip tirsdag eftermiddag, hvor jeg egentligt ikke syntes det ville virke mærkeligt at sidde med en kande hospitalssaftevand og synge sømandsviser, så har jeg haft det fino bambino i understellet.

Og Jeppe-drengen. Jamen han er så blød, og så fin, og så sød og dufter så godt af ny. Ligner en million, skider og spiser til UG kryds og slange, og er i det hele taget en man kun kan blive tordnende forelsket i. Og det er vi.

Kasper har taget det hele så fint. Det lille pus. Han var dog en smule forundret, da han kom hjem fra vuggeren i torsdags og udbrød: 'Mor, hvorfor har I taget lillebror med hjem?' I hans verden bor lillebror altså på 426 stue 36 og sgu da ikke på Amager. Nå.
Han vil gerne kysse og kramme lidt ekstra og andre børn, som kommer på besøg kan nemt regne med en kindhest, når de mindst venter det, men ellers tager han det så flot. Han sørger altid for dyne til lillebror, og fortæller os, når han græder - bare hvis jeg skulle være i tvivl. Velopdragen barn. Han aer forsigtigt Jeppe over håret og kigger forundret på hans bittesmå tæer.

Så. status her på dag 5 på Amager er lykkelig. Arh okay, natamning kunne de godt have sparet væk, dem der opfandt konceptet, men så er det jo godt, at tv-shop IGEN har sørget for god og nærende underholdning.

Det er fedt at være tilbage med hjertet på bloggen. I har været savnet. TUSIND TUSIND tak for alle de søde hilsner og tanker.

9 kommentarer:

 1. tillykke! Glad for at kejsersnit var godt for dig, man kan jo aldrig beskrive på forhånd på andres vegne, men lige netop som du skriver, at lykken og glæden er der jo selvom barnet er kommet ud på en anden måde. Og på en mærkelig måde blev jeg måske lidt overrasket over dét, syntes på en måde ikke at man måtte blive glad når barnet nu ikke var født "rigtigt"?! Men det tæller bare så meget mere for barnet hvad man gør efter at barnet er født, end hvordan man lige har født. Tror jeg. Tillykke igen! Også med natamning, søskendes forvirring og alt det andet, det ER en boble, og ikke til at tro at resten af verden ikke bare holder vejret. kh anette meldgaard

  SvarSlet
 2. Det her har jeg bare ventet med spænding på at se og læse! Mens du hyggede med kejsersnit luntede jeg rundt på Kreta i et vandland og tænkte på dig! Jeg er kun en anelse misundelig på, at du er sluppet af med den store mave;)

  Men altså: Kæmpekæmpekæmpestort TILLYKKE! Han ser møgdejlig ud som han ligger der i sin moderigtige Libertydyne og oser af skønhed. Man kan jo næsten dufte ham igennem skærmen.

  Jeg glæder mig til at hilse på ham. Og på dig, jo:)

  masser af tillykker igen.

  Kh

  SvarSlet
 3. Stort tillykke!! - og hvor ser han blid og sød ud. Og duften...jah...!!
  Og hvor sødt at læse at storebror er glad og tager det hele i stiv arm.

  Og personligt er jeg glad for at du skriver at kejsersnit også kan være en mulig og også en god løsning, så man kan gå normalt indenfor den 1 måned efter fødsel.

  Igen - tillykke!!!

  SvarSlet
 4. Jeg har lige siddet og kigget på billederne af dine to dejlige små sønner. Jeg kom til at tænke på, at når man får sådan et lille spædbarn, så kan éns opfattelse af det større barn ændres fra det ene øjeblik til det andet. Før den lille ny bliver født, er det ældre barn lille, men når det nye barn er født, virker det ældre barn pludselig virkelig stort. Sådan oplevede jeg det i hvert fald, da jeg fik mine drenge (for lææænge siden). Jeg kan huske, at jeg sådan skulle passe på ikke lige pludselig at have nogle forventninger til "den store", som han slet ikke havde forudsætninger for at indfri. - Bare en erindring der dukkede op, da jeg så dine to drenge.

  SvarSlet
 5. Annette: Tak og du har helt ret, det tæller tusind gange mere med en glad mor bagefter.

  Lis: Ååååh altså, jeg er helt med dig med den mave, jeg er fannerme også glad for at være sluppet af med den.Men altså Kreta og vandland, det lyder sgu da som okay kombi med stor mave. Mon ikke du følte dig vægtløs til tider. Jeg glæder mig også til at vise ham frem, velindpakket i liberty. Ahmen er det da ikke det blødeste sengetøj ever! Thumbs up til dig den sidste tid. ;-)

  Lotte B: Det her var bare den bedste oplevelse ever. Jeg ville for alt i verden have undværet min sidste fødselsoplevelse, når udfaldet kunne have været som denne gang. Langt mindre stress, langt mindre ondt bagefter, intakt underliv (jow tak) og en mor med mere overskud. ;-)

  SvarSlet
 6. Endnu engang tillykke. Og tak for beretningen. For filan, hvor er de søde, dine børn (men nøøøøj, hvor gror babyer hurtigt, kan jeg se, når jeg sammenligner Jeppe og Sofus - Gidp!). Og den hårpragt der, som lille Jeppe kan blære sig med, er jo intet mindre end fantastisk. Du er sgu' en heldig dame (som om du ikke ved det). Og hvor fedt, at kejsersnittet var en god oplevelse.

  SvarSlet
 7. Og endnu flere herfra. Det er et sandt mirakel at være vidne til. Han var ligepræcis så lækker, blød og velduftende som vi troede og helt havde glemt. Og så stor og lillelillebitte på en gang. Suk hjerte, det er fedt hver gang, og den her gang lidt mere specielt. Jeg sætter vand over til decaf, og glæder mig til at se jer igen snart.
  Kærlige hilsner
  Laura

  SvarSlet
 8. Å sikken dejlige billeder. TILLYKKE med den skønne smukke dreng. Jeg har fået alle mine tre børn ved kejsersnit, de første to huhej akut og med store scener, den sidste planlagt. Jeg synes det er fantastisk at vi har den mulighed og du lader tilmed til at have været meget fint smertelintret. Tillykke igen til jer allesammen.

  SvarSlet
 9. Tak for alle jeres hilsner igen-igen. Og kommentarer. Jeg er faktisk lige lidt for træt nu og burde sove, så jeg tager alle jeres tanker med mig ind i dynerne.

  SvarSlet