fredag den 12. februar 2010

Mød Jeppe

I går sov Jeppe fra 9.00-10.03. Og igen fra 13.00-13.40. Så var det bal forbi.

Og det er jo ikke fordi han er typen man stikker en bog eller kan lokke til at se Peter Pedal, mens jeg lige nupper et bad eller en stang frisk luft for mig selv. Nej, han skal være med. Hele tiden. Overalt. Selvfølgelig. Han er jo en baby. Eller hvad? Jeg begynder at tvivle. For han passer sgu ikke rigtigt ind i bøgerne. Der står der nemlig at babyer godt kan sove en to-tre timer til middag, igen om eftermiddagen for ikke at nævne deres morgenlur. Men ikke Jeppe. Nejnej.

Han bider i tandbørster, bimler med klokker, kigger nysgerrigt, når der er nyheder i fjernsynet, brummer, og leger med sin tiger, og siger: 'hææææ-hæææ' dagen lang. Med et kæmpe smil. Også når han bliver puttet. Så leger han dyneleg, som går ud på at dynen angriber ham, så han kan ligge og sprælle og vifte med arme og ben indtil nogen (mig) hiver den af ham, hvorefter han hviner højt af fryd og griner. Så kigger han nysgerrigt på mig, som om han vil spørge om vi skal lege den leg igen.

Sådan er mine dage. Det er som at have fået en bums. Stor og rød og glad sidder den på min arm og glimter. Og så er det bare jeg spørger: hvor lagde jeg baby-clerasilen?

4 kommentarer:

 1. Og jeg er så træt, at jeg sidder og griner og græder og tænker, hvad fanden er det med de børn og for mig ser jeg de der arme og ben, der vifter i alle retninger og spekulerer som en sindssyg på, om det ikke burde gøre dem rigtig trætte med den slags energi.
  Jeg mener, hvis jeg skulle ligge og sprælle på den måde, så ville jeg være 1. trææææt, 2. radbrækket, 3. klar til seriøs genoptræning hos fysioterapeut.

  SvarSlet
 2. 1. barsel: Åh, så meget tid, mens barnet bare sov og sov og sov og sov.
  2. barsel: Så træt, så træt (ja, både mig og barnet), sove, sove og så efter 45 min. som en tidsindstillet bombe. Man ka godt blive lidt hysterisk af det...

  SvarSlet
 3. Det der gør simpelthen bare så ondt. Den slags bums findes der vist ingen clerasil til. Desværre. Såvel som der heller ikke findes babysovepiller - dem købte jeg ellers gerne. I en økologisk udgave vel at mærke.

  SvarSlet
 4. jeg synes at han lyder lidt som dig???

  SvarSlet