mandag den 16. november 2009

Pjække-røve

I går stod Kasper og jeg på Islands Brygge st. og skulle egentligt hjem. Vi havde sammen med Thure og Jeppe gået Amager Fælled tynd og Kasper havde cyklet igennem hver en lille vandpyt og hans strømpebukser med bjørne var pænt våde.

Vi steg på metroen, for at tage hjem efter tørt tøj og et varmt bad, men blev enige om at det kunne være hyggeligt at køre to stop mere, og så tage metroen tilbage. Det gjorde vi så. Kørte to stop længere. Og stod af ved Fiiiiiiils (Fields). Derfra kan man se alle de store toge som kører til lufthavnen, og Kasper kiggede længe og forventningsfuld ned på togskinnerne. Vi blev enige om at gå ned og kigge på ét af dem, som ankom om 5 min. Ét, sagde moren.

Vi sad og snakkede lidt på bænken, mens vi ventede på toget, og lige dér fik jeg lyst til at pjække. Fra aftensmaden og rutiner. Så selvom sokkerne var våde og vi begge havde mudder op af benene, løb vi over på den anden side af perronen og tog et tog ud til lufthavnen. Kaspers øjne blev store som te-kopper, da sandheden gik op for ham. Lufthavnen. Ud til flyvemaskinerne. Og pølser. Han var ikke til at skyde igennem. Og det var jeg heller ikke.

Vi ankom iført løbecykel, mudder, og snotnæser til lufthavnen med alle de rejseklare og polerede mennesker. Kiggede lidt på alle skærmene med gule bogstaver, og gik hen til den nærmeste pølsebod og bestilte to hotdogs. Kasper sad oppe på pølsemandens disk og fordi han, lige for tiden, ustandseligt laver en Poul Richard, så måtte han jo bryde ud i sang. Han sang og sang om en lillebitte mand, som bor oppe på en bakketop, med sin kone og alle sine børn. Poul Richard ville ha' været stolt.

Pludselig får han øje på et par juletræer oppe i loftet og råber: 'Mor, er det her en lille fest?'

Og ja. Det var en lille fest. Væk fra alt det vi plejer at gøre søndag aften kl. 18.08.


11 kommentarer:

 1. Åh... det er da lige så hårene rejser sig og hvor ER DU bare en god mor og hvor ER det altså bare så overskudsagtig at pjække og æde pølser og se flymaskiner og holde en lille fest.

  SvarSlet
 2. Nej hvor det bar elyder som er helt fantastisk dag.. hi hi og dem burde man tage nogle flere af.. Ha e god dag idag også

  SvarSlet
 3. Åh ja! Jeg sidder med det største smil på læberne og bliver helt missundelig på jeres pjækkedag med fest, flyvemaskiner og sang på kanten af pølseboden :o)

  SvarSlet
 4. Du er da nok lige verdens sejeste mor!
  Sikke en fest og med sang og pølser og det hele. Så fedt og jeg sidder her med det største smil på nu :)

  SvarSlet
 5. Det var da en historie lige til at blive glad af. Det er sjovt nok, som de spontane og lidt "skæve" oplevelser nogen gange slår de planlagte og gennemtjekkede udflugter med flere længder. Den søndagstur vil sikkert blive husket af jer allesammen som en af de rigtig gode!

  SvarSlet
 6. Fed idé med pjække-eftermiddag - Glæder mig til at jeg skal have sådan nogle dage med min søn :-)

  SvarSlet
 7. Eeeeej, hvor MØG hyggeligt!!

  SvarSlet
 8. Enig med Ann-Christine: Du er en fantastisk mor! Sikken en stjernestund.
  Kærlig hilsen til dig, Jeppe, Poul Richard og Pernille.

  Anna Skyggebjerg

  SvarSlet
 9. Fedt, fedt, fedt...!!! Det er om at se mulighederne - og det gjorde du/I. Ha' en masse af disse dage - og tak for inspirationen. Vi skal da på tur og kigge på mennesker, når vi har smidt influenza'en.

  SvarSlet
 10. NÅRH! Begynder sku næsten at tude! Det lyder simpelthen for fedt, hvor er han skøn... :)

  SvarSlet
 11. Hvor er du bare en super sej mor. :0) Det er ihvertfald noget bittemanden vil huske. Hvor lyder han da bare så nuttet og skøn. :0)

  SvarSlet