tirsdag den 7. juli 2015

#pendlerliv

Jeg har nu været togpendler i et år og tillader mig hermed at bringe resultatet af en social analyse i befolkningen:

De mennesker, der køber billet og plads til stillekupe er klart de mest anale typer der findes. Når de har betalt for stilhed så er der satanrasme ikke noget der skal larme, endsige være i stykker. Det være sig døre som ikke vil lukke, madpakker der bliver knast for højt, eller folk der trækker vejret for højt eller taster, der bliver trykket på. For hårdt.

Det bliver mødt med hvislende tandsæt og lynende øjne og typen er for det meste mænd i pullover.
Hvis man, som pendler, knalder røven i et allerede booket sæde, er det værst, hvis det tilhører en 60+ kvinde fra provinsen, som skal mod Kbh. Endnu værre hvis hun skal på ferie og flyve fra Kastrup.
Der spores tydeligt et MEGET overraskende blik ofte efterfulgt af: "som du nok kan se, sidder du på MIN plads, som jeg HAR bestilt, og det står også på skiltet". Der peges ofte med en insisterede finger.
Når man så naturligvis rejser sig, forekommer der tit et blik, en lyd, en gestus, som om man havde sat sig ovenpå deres hund og det er ikke sjældent at der udstødes et forarget suk.

Til gengæld er der altid liv og glade dage blandt den gruppe af mænd +50 som rejser i en gruppe og om morgenen. De spiser som oftest rundstykker, drikker en fernet og er med på en frisk bemærkning.

Den mest neurotiske kupe er Familiekupeen. Her er altid lidt en stram stemning fordi ungerne skriger og skider og forældrene får lidt dårlig samvittighed overfor de andre passagerer, som tit sidder der fordi det var den eneste vogn med plads. No wonder.

1. Klasse er for lokalpolitikere, HR Typer, Ledere, mellemledere og der diskuteres ofte strategier, analyser og modeller og ordet "kva" bliver brugt en del.

Den mest blandede skare finder man på gummimåtten i mellemgangen. Her er alle slags mennesker og ofte der den mest livlige stemning er.

Fælles for alle er nemlig, at uanset status, så var der bare ikke en plads. Sur røv. Det nytter ikke noget at flashe pendlerkort eller 1.klassesbillet. Du er fucking i samme båd som andre. Derfor får man det bedste ud af det og man kan blive tilbudt alt fra en smøg, en øl, et smil eller en halv balle, så man kan sidde lidt bedre på måtten.
Det er også tit her skænderierne opstår, fordi man bliver udfordret på tålmodighed, rummelighed og det at være utrolig tæt på fremmede mennesker, som man er nødt til at samarbejde med, fordi man som gruppe hele tiden står i vejen. Ved hver station skal der rykkes rundt når folk med barnevogne kommer ind eller hvis nogen skal tisse og det kan være en kunst, når man som dansker ofte kommunikerer mumlende og m øjnene.

Og til sidst. Turister. Det er langt de sjoveste. For selvfølgelig kan de ikke forstå, at der er opfundet et lukkesystem til dørene hvor man skal fægte som en idiot og hvor det kun virker halvdelen af gangene.

God tur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar