tirsdag den 11. oktober 2011

Bum-bum

Var det ikke noget med at jeg skulle se at få min røv under blog-skovlen? Og skrive noget. I journalistikkens verden var det engang rigtigt smart at sige, at man lige lavede et punktnedslag. Sådan bum, lige ned i hverdagen. Total smart.

Mit punktnedslag dumper i dagens anledning ned på min vej. MIN vej. Den jeg bor på. Og jeg skal forsøge at trække vejret dybt og smile overbærende, når jeg siger disse to ord: fodgængere, cyklister. AAAAAAAAAAAAARRRGGGGGG!!!!!

Det er nemlig sådan at vejen er en lukket vej og derfor er der ikke vildt meget trafik. Vi er dog små 100 biler, som hver dag triller frem og tilbage og skal parkere på p-pladserne. Med ved I hvad? DET VIL CYKLISTERNE DA SKIDE PÅ. Om de gider flytte sig? Nej hvorfor skulle de det? De cykler jo lige og snakker og åbenbart altid om noget, der er så vigtigt, at de ikke kan vente med at trække ind til siden, så jeg kan komme forbi. Jeg er large med de gymnasieelever, der hver dag cykler op ad vejen på vej til skole. Altså. De kan jo ikke gøre for det. Der er noget med rum-retningssansen, som ikke rimer på trafikregler, når man er teenager. So be it.

De værste. Det er kvinder på omkring 50. Sure kællinger, der bruger min vej som aflad for noget magtdemonstration. Jeg hader dem. Tag nu bare i går, hvor jeg kom trillende hjem med ungerne i bilen. Jeg kørte vel omkring 40 km i timen, fordi jeg kunne se 50 årig cykle midt på vejen, mens hun...snakkede med sin veninde. Jeg kører op bag dem for at signalere, at de sådan set godt måtte køre ind til siden, så jeg kunne komme forbi. Men næ, det havde hun sgu ikke tænkt sig. Vi kørte 20 meter mere, og så gav jeg hende et lille 'dyt'. Det hjalp heller ikke. Hun havde vel RET til at cykle MIDT på vejen, mens hun snakkede færdig.

Jeg dyttede een gang til og SÅ vendte hun sig om og hvæsede et eller andet og rykkede to kussehår ind til siden, så jeg lige nøjagtig kunne snige mig forbi, trods det, at vejen er rimelig bred til både cyklister og biler. Da jeg så triller forbi hende giver hun mig fingeren. WTF?

Og sådan er det hver eneste dag. På min vej. I morges kørte jeg forbi en far iført løbevogn, som løb ude på vejen. Vi har nogle ret fine fortorve langs vejen. Helt flade er det. Men fandme om ikke han skulle løbe på vejen. Orkede ikke at dytte af ham, men sguda kun fordi han havde en baby i vognen.

Jeg siger det bare. Jeg ender med at være en sur gammel mand, der sidder på lur med et luftgevær, parat til at plaffe de skyldige i røven, hvis de mess'er med min vej.

19 kommentarer:

 1. Hvis det kan trøste dig lidt, så bor jeg på en vej, hvor joggere, hundeluftere, teenagere på scootere OG en hel del af de der bitre damer på 50 slet vil skide på, at jeg kommer kørende træt hjem med 2 unger på bagsædet og gerne vil a) ind på min vej og b) have adgang til min indkørsel. Jeg synes, det her blogindlæg, er en klumme værdig. Eller endnu bedre en national styr-dig-på-den-cykel-der-moster-eller-jeg-perforerer-begge-dæk-med-en-lommekniv-trafikkampagne.

  SvarSlet
 2. Klub! siger jeg bare ...
  Nu er jeg så for nylig flyttet på landet, men her er det ikke meget bedre, som jeg ellers i min naivitet havde forventet. Forleden dag var jeg ude at trille med barnevognen, og på et tidspunkt skulle jeg krydse vejen for at komme retur til vores hus. Jeg kigger mig for og triller barnevognen ud over cykelstien, for der var ikke nogen på vej den vej. Så holder jeg lige lidt stille der, mens jeg venter på, at der lige kører en bil forbi, inden jeg passerer vejen. Og tro mig - så kommer der en af de bemeldte damer 50+ på cykel på den forkerte side af cykelstien, OG SÅ RINGER HUN AF MIG!!!!! fordi jeg åbenbart stod i vejen for hendes brud på færdselsloven!! Jeg blev så paf, at jeg bakkede mig selv og barnevogn tilbage, men nåede heldigvis at sunde mig nok til at halv-råbe "Du kører i den forkerte side" efter hende. Enten hørte hun mig ikke, eller også var hun bare p.... ligeglad.
  Man burde indføre en obligatorisk cykelprøve og nogle mega-skrappe bøder.
  (Åh nej, jeg er vist ved at skrive en kronik her eller noget ... stopper nu. Ville bare sige, at jeg er enig ...)

  SvarSlet
 3. Jeg har ingen cykel ... men jeg er en "dame" +50 ... det må i meget undskylde :)

  SvarSlet
 4. Hey - jeg cykler sq engang imellem på din vej!! Åhh...nej...jeg er ikke 50+...og synes da egentlig selv at jeg rykker ind til siden. Sådan da...Jo. Jeg flytter mig.

  Enig. Især i fodgængerne. Cyklisterne har jeg opgivet. Også på cykelstien. Folk kigger sig ikke over skulderen, men svinger bare ud i en overhaling. Tak, skæbne...så klip du bare et par cyklister...

  ...og tror faktisk at ham faren; han har læst et sted at asfalt er blødere end fortorv at løbe på. Kan du ikke spørge Thure om det er sandt - og så sig det videre til ham far-joggeren...

  SvarSlet
 5. Åååååh gud jeg har det på samme måde, bare at jeg er på cykel og at de folk jeg hater, er lorte fodgængere i Mejlgade i Århus. NEJ idioter, det er ikke en gågade! Og når jeg ringer med klokken, behøver du sgu da ikke stoppe op og stå og glane, som om du er blevet ramt af en meteor. JEG VIL BARE GERNE FORBI! Du går midt på vejen, tror du jeg ringer fordi du har en god røv? NEJ VEL. Åh ha. Er glad for de er i gang med at lukke for biltrafikken dernede, så lorte-fodgængerne (og de cyklister der også mener det er deres ret at køre MIDT på vejbanen. Flyt. Dig. NU!) måske også kan være der, så jeg kan komme forbi!

  Undskyld for gylle, skulle lige un-loade! Tak for super blog.

  SvarSlet
 6. Rul lort over vejen, så skal de pæne fruer nok finde andre græsgange.

  SvarSlet
 7. Sure gamle kusser


  (kom dog uvilkårligt til at grine, da jeg synes det at hun gav dig fingeren, var mega komisk, altså sådan set fra siden, ik?)

  SvarSlet
 8. HAHA Anonym, ja vi er en flok gamle sure kusser, men vi er hurtige i gerningsøjeblikket. Og til Jytte: Jeg er ligeglad med om det er 50 + damer, men det er sjovt nok altid dem ,der er mest sure ...jamen jeg forstår det ikke.
  @ Pernille: Ser jeg en kampagne for mig. Christina har allerede foreslået en fremragende en.

  SvarSlet
 9. Jeg synes bestemt dit og Christinas kommunikationstalent kalder på en kampagne (eller klub). Og jeg vil også være medlem!

  SvarSlet
 10. og det er lige den slags situationer med kvinder i 50'erne der får en til at frygte overgangsladeren - man ved godt med sig selv om man er typen der vil blive verdens farligste passive aggressive overgangsalder-monster-trold. Jeg håber bare der er kommet bedre drugs på markedet til den tid fordi jeg ved bare jeg for brug for at konstant indre:grrrrr/ild/lyn/brand - ydre:ej men jeg UNDREER mig bare over spinde hånligt indre:grrrrr/mentale fuckfingre efterfulgt af visne tankblomst gaver med en hundelort i potten. Nej du give me dope så skal jeg nok bevare både den indre og ydre ro!

  SvarSlet
 11. Nej nej nej, lad os ikke få det her til at handle om at bashe 50+ kvinderne for det er da virkelig også cyklende mænd i trediverne, kvinder i tyverne og ALLE MULIGE ANDRE som er latterlige og udsætter andres liv og lemmer for ikke at nævne vores dyrt betalte biler for fare. Jeg HADER cyklister og er helt overbevist om at de er skyld i langt flere ulykker end de aner, fordi uskyldige bliver ramt af biler, som forsøger at undvige cyklister, der lige triller overfor rødt eller kører midt på vejen eller et eller andet andet hensynsløst og det værste er at de aldrig opdager ulykkerne, for de kører bare videre. Bare de kommer frem, er de fløjtende ligeglade med alt og alle. Jeg gentager: JEG HADER CYKLISTER

  SvarSlet
 12. Når jeg trykker på mand kommer jeg ind på firsdate.dk??? But whyyy? ;)

  SvarSlet
 13. og på fra hoved til pen kommer jeg ind på noget meet russian women! Er det spam på min comp? Forstod så absolut ikke kontekst ;-)

  SvarSlet
 14. Hej Annamette!
  Ville bare lige se - KANON FED BLOG! (Som også henvender sig til de unge - jeg er 16, og skraldgriner over flere af dine indlæg! Du er fantastisk)
  Keep up the good work!
  KH Marie

  SvarSlet
 15. Goddag med dig *sms* (:

  Tænkte på om vi ikke skulle bytte link da jeg syns din blogger er så spændene smuk og altid noget at byde på (: Håber du går forbi min blog og skriver en lille sød hilsen i min GB så ville jeg være dig rigtig glad (:

  Knus Lise

  SvarSlet
 16. Goddag med dig *sms* (:

  Tænkte på om vi ikke skulle bytte link da jeg syns din blogger er så spændene smuk og altid noget at byde på (: Håber du går forbi min blog og skriver en lille sød hilsen i min GB så ville jeg være dig rigtig glad (:

  Knus Lise

  SvarSlet
 17. Hvor mange af jer er både cyklister og bilister og fodgængere? Jeg cykler hverdag, går hver dag, kører bil engang imelle. Jeg kan vælge 4 veje at køre på arbejde, gennem gågaden, nå nej det er jo en gågade. Så kan jeg vælge at køre ad offentlig vej, med en masse sideveje og parkeringspladser, her burde jeg så køre ude i siden så bilisterne kan komme forbi, men ak nej, med mindre jeg vil klippes af de mobilsnakkende bilister fra parkeringspladsen,eller kører ind i de fodgængere som ikke vil benytte fortorvet på den anden side, så er jeg nødt til at køre midt ude på vejen. Så kan jeg vælge at køre af gang og cykelstien, det er jo temmelig geniealt at bruge cykelstien, men nej, foruden at det fornærmer fodgængerne at man kører der, med fuckfinger til følge, hvis man klimter med cykelklokken for at komme forbi, så er der fyldt med stilladser og lignende fordi der lige skal bygges noget om. Snerydning??? by i rusland. Nå jo, så kan jeg vælge at køre hele vejen uden om byen, via landevej, til gene for de billister der kører der. Så jeg vil bare vide hvor skal jeg så køre? Hvis alle bare tog en lille smule hensyn til hinanden så gik det nok lidt bedre. ps jeg er ikke fyldt 50 endnu, og jeg færdes ikke på amager.

  SvarSlet
 18. Kan følge dig hele vejen, langt de fleste danskere på cykel har en arrogant holdning når de cykler... Kom dog forhelvede ind til siden, er du på cykel er man klart den mest udsatte i trafikken. Men en del danskere er simpelt mere eller mindre uintelligente at de ikke kan se det.

  Jeg melder mig ind i klubben, og sidder gerne side om side med dig og skyder snot dumme trafikanter... :)

  SvarSlet
 19. Skriv nu for fanden nogle nye indlæg!! Vi er jo nogen, der er på barsel og savner underholdning:-) Og ja, jeg ved godt du også har børn og skal passe noget arbejde og den slags, men jeg er da også vigtig... eller noget.

  På forhånd tak!

  SvarSlet