onsdag den 18. august 2010

Gæsteblogger: Nicolai Klingenberg


Så er det tid til gæsteblog. Og heldigvis ikke en, der er sur. Det er Nicolai Klingenberg. Mand med butterfly og gode manerer disker her op med lidt tips og tricks, som helt klart vil gøre efteråret bedre.

Here we go:

Hverdagspleasure – fordi vi fortjener det
 


Kontrasten mellem Fuhrmann og Klingenberg (mig) er slående – jeg lever med kæreste, men uden børn, og vi er vel nok sådan et par, der kan kategoriseres som egoistiske. Vi gør, hvad vi vil. Indtil der kommer børn. Men. Min devise er også, at de gode glæder ikke nødvendigvis skal gemmes til ”fritiden”. Og det gælder i særdeleshed dem med børn. 
 


Nu-det-nu-øjeblikket giver som oftest meget mere end ”nu skal vi hygges os”-krydset i kalenderen. Overrask! Det behøver ikke være en helaftensforestilling. Bare gør det.Nedenstående liste kan med fordel printes ud og hænges på køleskabet ved siden af dine børns tegninger, du alligevel ikke husker at kigge på.:1. Det er ikke kun Kindersnitter, der skal ligge på køl ved siden af mælken. Hav en flaske Champagne eller hvidvin på køl, som du kan være impulsiv med, når han/hun mindst venter det. Bob øjeblikket op med en vinkøler eller en Champagnespand. Bonus: Brug tid på at smage jer igennem en større mængde vine, og find en fælles favorit.
 


2. Sæt et ufravigeligt kryds i kalenderen, hvor I får passet børn. Datoen er og bliver fast – og om I så drøner ud og spiser, bliver hjemme og hygger eller laver noget helt tredje, er op til jer.

3. Drømme må godt være materielle – uanset hvor meget, vi ønsker fred i verden, billigere økologi eller et langt liv, så kan det være med rart med noget håndgribeligt. Find drømmetasken, uret, kjolen eller bilen – og spar op. Eller nøjes med at drømme. Det materielle lyder svært overfladisk, men kan faktisk fungere som et mindevært objekt, der har relation til en særlig begivenhed. 
 


4. Kys, kram, knib i nummeren og et frækt blik kan peppe et håbløst øjeblik op. Det kræver overskud, men gør det. Bonus: Det koster ikke en dadel.
 


5. Lad den forvaskede Claudio trøje lade livet. Den er rar? Ja. Men den er grim. Smid hans hullede underdrenge ud sammen med den grå, forvaskede Sloggi-hyggetrusse, hvis slappe elastik ikke gør spor godt for dig. Eller din røv. Bonus: Er du flad, kan du undlade undertøjet i et par dage og få pro bono pep i forholdet. 
 


6. Naturligvis. 
 


7. Lav weekend om til hverdag – men i modsætning til punkt 2, så handler dette om at være impulsiv. Læg børnene i seng til tiden (ok, lidt før), find gamle billeder, musik og indholdet fra punkt 1 frem. Opfør jer, som om det var weekend, og lad morgenstunden afgøre, om du skal på job eller ej. Bonus: Du har stadig weekenden til gode.
 


8. Ekviper dig godt. De har så god stil i Italien, lyder det ofte. Hvad holder dig tilbage? Det er ikke de dyre mærker, der gør det. Det handler om at turde. Blæs på, hvad andre tænker, hvis du kommer i det noget nær stiveste puds. Du ser bedre ud end dem – og de ved det. Bonus: Fra ligusterfascist M/K til rækkehuscasanova M/K.9. Engager dig i andre – når I er ude for jer selv, så behøver det ikke kun at handle om jer. Folk med overskud, taler med andre – og møder måske nye venner for livet. Eller for en aften. Bonus: Der er endnu mere at tale om.10. Overraskelser, der kræver lidt, men giver så meget. Blomster til hende, stegt flæsk til ham og den obligatoriske, men oprigtige ”Jeg elsker dig”. Søgt og klassisk? Muligvis, men det virker. Bonus: De tre ord er essensen af det hele.

Det var Nicolais ord for denne gang.

Hvis du har lyst til lidt hverdagspleasure, så har Mr. Klingenberg taget intiativ til champagneaften på Nimb. Dejlige Nimb, og med pindemadder og crooner-musik. Whats not to like? Meld dig til her.

2 kommentarer:

  1. nogle fine råd fra én der endnu ikke har fået børn... muuuhaaaaaa

    SvarSlet