søndag den 5. august 2012

Mig og min Jopo

Kender I det, når man får en ting, som på alle måder gør ens liv bedre? Sådan, på et helt materialistisk plan. Sådan har jeg haft det med min Mac, min iPhone, mine glimmerstiletter og nu også med det gule lyn aka Jopo'en.
Jeg får altså ikke penge for at skrive det her indlæg, men jeg fik lov til at låne en Jopo af en veninde, for at se, hvordan den var at drøne rundt på og for at se hvad folk siger, når de ser den. Og de måneder, hvor jeg har haft den, må jeg bare konstatere, at alting vitterligt ER sjovere, i selskab med den gule drønnert. Hvorfor?

Derfor:
1. Den har ét gear, gedebukkestyr og meget små hjul. Det i sig selv, får en til at se lidt mærkelig ud, når man kører på den, ergo griner man allerede lidt mere.
2. Folk glor på dig, når du kører på den, men efter de lige har kigget lidt nærmere, ja så hilser de og smiler.
3. Ser du en anden komme cyklende på en Jopo, bliver begge parter så eksalteret, fordi der ikke er så mange i Kbh endnu, og man ender med at råbe: "heeeeej" og vinke lidt for entusiastisk. Fx. mødte jeg en kvinde på en pink Jopo en tidlig morgen på Bryggen. Hun kom op på siden af mig, og vi blev begge to så overrasket, at en ikke-samtale gik i gang. Mig: "Hahahaha, du har en pink." Dame: "Jaaaa, hihihihi, og din er gul." Mig: "Neeeeej, hvor sjovt." Dame: "Ja helt vildt." Nogle dage efter kom en ung fyr kørende på den anden side af Ørestads Blvd. på en gul Jopo, som min. Vi endte også med at have en ikke-samtale, bare med øjnene, og endte med at vinke til hinanden.
4. Den har ikke et barnesæde spændt fast. Jamen i nogle situationer er det bare virkelig rart at være sin egen, uden at blive mindet om ens unger. Det her er mors cykel, forbudt for børn. Gnæk.
5. Dine unger vil så gengæld hele tiden røre ved den, pille ved den og køre på den. Så selvom det er en egocykel, så er det også en børnemagnet.
6. Den vejer ikke en pind, så man kan tage den med alle vegne. Fx. var jeg en dag cyklet afsted uden en nøgle til den og tog den derfor med ind i en 7-11 for at købe en pakke tyggegummi. Jamen det fyldte jo ingenting, den er gul og venlig, så der var fuld forståelse for at den selvfølgelig ville blive nakket, hvis den stod ulåst i 10 sekunder.
7. Alle vil prøve den.Og de fleste sætter sig op på den og griner. Kører lidt rundt i cirkler og griner lidt mere og siger typisk: "hårh-hårh, prøv lige at se mig." Det ER da skideskægt.Du kan finde mere info om den på Facebook og se hvilke farver den findes i. Og så kan du læse lidt Jopo historie her.

Hvorfor der ikke er billeder med mig på Jopo'en? Fordi jeg har været så usandsynlig frisk i betrækket og glemt at lave en back-up på mine billeder, og når så ens iPhone uddør, ja så ligger der 400 billeder og glor i en telefon, som nu er blevet begravet. Men jeg skal lige se om ikke jeg kan få det fikset, så I kan se mine lange ben, på en lille cykel.


4 kommentarer:

  1. nøøøj, den er fin. Jeg er allerede glad. Må eje!!

    SvarSlet
  2. Fandeme godt at min cykel snart står til udskiftning ;)

    SvarSlet
  3. Tak, tak, tak, tak, tak, tak for din fantastiske bog "lLængsler og Leverpostej". Jeg lånte den igår via E-Reolen og slugte hele bogen i går (farvel søndag). Jeg er så fuld af beundring over st du vil dele dit livs op - og nedture med os. Men, hvor er det befriende at se ind bag facaderne, for i bund og grund, er der jo mange ligheder mellem os alle. Så - TAK til både dig og Thure. Det varmeste og bedste bjørneknus til dig fra Lena

    SvarSlet