fredag den 18. september 2009

Håndværkerhensyn

I kender helt sikkert godt de forskellige udfordringer man har i indre by med en barnevogn. Jer der færdes der. Jeg ved ikke om det er særligt for København, men lad mig sige det sådan, ytringsfriheden er sgu til at få øje på.

Jeg er blevet puffet til. Snerret af. Skulet til. Stirret på, med det der blik, der fortæller at det må være fanden der har opfundet barnevogne. Som om vi gjorde det for at genere nogen. Jeg er sågar blevet skældt ud fordi jeg havde en stofble over kalechen, så ikke lille prut fik solen i øjnene. Af en sur dame foran Lagkagehuset på Christianshavn. Hun havde da aldrig set noget så dumt. Og det var da der ingen, INGEN, der gjorde i hendes tid, da hun havde små børn. Nånå.

Derfor blev jeg så varm i hjertet i dag, da jeg gik forbi to håndværkere. De talte engelsk og var store som orker. Deres hænder på størrelse med en mellemstor spade og så var de kronraget. De stod og mokkede med en bagklap på deres bil, med en liste, som var blevet skæv.
Jeg triller forbi med Jeppe i barnevognen, da den ene af dem griber en stor brosten og lige skal til at knalde den ned i bagklappen for at banke den på plads, da den anden råber med den dybeste stemme: "STOOOOP RONNY, THERE'S A BABY SLEEPING!"

Jamen jeg var rørt. Så stod de der, de to orker i overalls. Med de største smil jeg havde set og ventede pænt med at hamre til vi var gået forbi.

Kodak moment.

10 kommentarer:

 1. Jeg har ofte haft samme tanke. Jeg synes, at det er utroligt, at mange er så dårlig opdraget. Alle er deres egen lykkes smed og der hersker en helt utrolig vrede i det offentlige rum.
  Hvor er det rart, at der ind imellem også findes den slags "helte" :)

  SvarSlet
 2. Hihi, ja det er virkelig hverdagens helte i en skov af dumrianer!
  Havde lykkeligt glemt alt om de sure mennesker, for hvem en barnevogn er en rød klud. Må hellere gå i gang med at få indstuderet nogle rappe replikker.

  SvarSlet
 3. Sikke en dejlig historie om nogle betænksomme eksemplarer af homo sapiens.

  Faktisk oplever jeg ikke de store problemer, når sønnike og jeg herude i forstæderne triller omkring med barnevognen. Engang startede han dog sirenen midt i indkøbsturen, og en emsig (gammel) dage siger bebrejdende til mig: "Dit barn græder". Øhh som mon jeg ikke selv havde bemærket dette. I elevatoren på Nørreport St. har jeg tilmed oplevet, at en vildtfremmed mand brugte kalencen som armlæn!! Han trak dog skyndsomt armen til sig, da jeg gav ham dræberblikket. Jeg nåede ikke engang at tage luft ind til en skarp bemærkning (hvilket ellers normalt ikke falder mig svært ;-) ...)

  Kh Jette

  SvarSlet
 4. EJ, hvor er det godt!! Får fuldstændig gåsehud af at læse dit indlæg, og hvorfor er det sådan, at kvinder falder i svime, når store, stærke mænd lige bliver lidt bløde og viser hensyn, hva? Manner, det gad jeg godt ha' set.

  Og så er jeg i øvrigt fuldstændig forarget over resten af indlægget! Hvad fanden bilder folk sig ind? Sådan er det heldigvis ikke her på landet og ved havet, hvor vi bor, det må være al den forurening, der gør folk dumme i låget ;) ... Pføj.

  SvarSlet
 5. Aiij, hvor var de søde :) Rar oplevelse oven på alt det andet skidt.

  Og om jeg kender det med sure kommentarer til barnevogne i det offentlige rum. Ved jo godt selv at jeg fylder lidt med tvillingevognen, men prøver virkelig at være hensynsfuld selv.
  Den værste og også sjoveste var nu da jeg var MEGET gravid, uge 37 med k.æ.m.p.e stor mave og kommer vraltende over et fodgængerfelt så hurtigt jeg nu kunne og en ældre dame på +70 var ved at køre ind i mig på cykel og over for rødt og hun vrisser: "I er sgu da også overalt med jeres fede maver" :D hahahaha, mig og resten af fodgængerfeltet skreg af grin, for den var da ret komisk

  SvarSlet
 6. For s..... altså hvor er folk nogle undermennesker. Vi må lave en facebook gruppe med snappy combacks til alle dem der bitcher over barnevogne. Og det er mig stadig en gåde, hvordan folk kan få sig selv til at snappe af gravide. Come on mand. Eller dem der ikke rejser sig i metroen eller bussen selvom man står og fylder hele gulvet med maven og har vand nok i benene til et helt Vesterhav.

  SvarSlet
 7. prøverprøverprøver

  SvarSlet
 8. HA, jeg kom igennem. Ikke at jeg har noget at sige, men nu er jeg her.

  Kh
  Maren

  SvarSlet
 9. Jeg har engang fået skæld ud af to pensionst damer, fordi jeg formastede mig til at have en barnevogn med i H&M's afdeling med babytøj. De mente virkelig ikke, jeg kunne være bekendt at gå rundt der med min barnevogn, hvilket de så fortalte mig med store mængder bebrejdelse på - alt imens de selv vadede rundt selvsamme sted med deres rollatorer... Det var så surrealistisk at jeg ville have grinet, hvis det ikke var fordi jeg var nødt til at skynde mig at finde tøj til lille pode på 4 uger, der ikke havde nok bukser og skulle ammes hver gang der var gået 1½ time, og min mand arbejdede 70 timer i ugen. I stedet overvejede jeg lidt, om jeg kunne slippe godt af sted med at knalde dem et par på hovedet med en bøjle (jeg har tydeligvis trods alt fået noget søvn, for jeg gjorde det ikke).

  Kh Iben

  SvarSlet